Ferrari dünyanın en hızlı aracını üretti

İtalyan yarış araba şirketi Ferrari dünya rekoruna imza attı. Saatte 500 km ulaşan ve 100 km'yi sadece 2.2 saniyede katediyor.

Qwerty
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz günlerde İtalyan yarış arabası şirketi Ferrari 1957 Model Ferrari 335S Spider Scaglietti modelinin satışını 32 Milyon Euro'ya gerçekleştirdi. Bu yıl birbirinden güzel araçlar üreten Ferrari adeta ''Yürüyen Uçak '' üretti. Bu araç saatte tamı tamına 500 Km hıza ulaşabiliyor.

Adriano Raeli tarafından üretilen bu canavar, bizlere uçağı anımsatıyor. Muhteşem bir hıza ve inanılmaz bir dış görünüşe sahip olan bu konsept araba Ferrari

F80

olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en seçkin markaları arasında bulunan Bugatti Veryon modelinin liderliğini sürdürdüğü en hızlı araba unvanını bu model ulaşılması zor bir rekor ile almayı düşünüyor.

Eminim ki; hayali karakter Batman bile bu aracı siyaha boyayıp kullanmak isteyecektir. Bu modelin Ferrari hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacağı kesin. Bir insanda 300 Km ileri derecede farklı duygular gösterirken 500 Km nasıl bir durum sergiler onu düşünemem bile. Dünyanın en hızlı otomobili eline alan ve rekor kıran bu modeli hep beraber inceleyelim.

Ferrari F80 modeli konsept bir araç olup, birçok otomobil uzmanı tarafından rağbet görmektedir. Ferrari bu modeli zenginlere lüks olarak hibrid araçlar arasında yer alan LaFerrari modelini örnekleyerek tasarlamasaydı, o zaman bu araç gelmiş geçmiş en yaratıcı ve en güzel fikirlerden biri olabilirdi.

İtalyan devi Ferrari konsept serisinin üreteceğini zaten bir süre önce belirtmişti. KERS sistemi ile birleşen Ferrari dünyaca ünlü işçiliği ile muhteşem bir araç geliştirdi. Ferrari'nin şık ve yüksek hızda otomobil üretimini 1200 beygir gücündeki araçların dindirebileceği düşünülüyor.

F80 Consept modelinin İtalyan Tasarımcı Adriano Raeli tarafından tasarlanıp üretildiğini belirtmiştik. LaFerrari ve Enzo modellerine benzeyen F80 modeline keskin burun ve arka kasa eklenmiştir. Ve bir çok değişik tasarı uygulanmıştır.

Bu düşünce niteliğinde olsa da ''Yürüyen Uçak'' saatte sıfırdan 100 kilometrelik hıza sadece 2.2 saniyede ulaşabiliyor. İnanılması güç ama 500 kilometrelik hıza bile çok çabuk bir şekilde ulaşacak. İşte bunlar bir hayal gibi gelebilir fakat, bir Ferrari F80 ile kolayca gerçekleşir.

18 Haz 2016 - 15:26 - Otomobil

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.