Ordu’da fındık öncesi ‘patpat’ denetimleri

Ordu'da Tarım Aracı Olarak Kullanılan Ve ‘patpat' Diye Tabir Edilen Tarım Araçlarının Karayolu Çikarak Kazalara Karışmaması Adına Denetimler

Ordu’da, tarım aracı olarak kullanılan ve ‘patpat’ diye tabir edilen tarım araçlarının karayolu çıkarak, kazalara karışmaması adına denetimler yapıldı.

Ordu genelinde fındık hasadının başlamasına günler kala, alınan tedbir ve önlemler arttırıldı. Tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere imal edilen ve ‘patpat’ diye tabir edilen tarım araçları ile vatandaşların şahıs taşıma maksatlı karayoluna çıkmalarını engellemek, ölümlü ve yaralanmalı kazaları en aza indirmek maksadıyla, Ordu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce sorumluluk alanı içerisinde denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde 15 patpat sahibine “Trafik güvenliğini ve düzeni ile ilgili olan yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak” suçundan toplamda 1620 TL idari para cezası uygulandı.

Ekipler, sıklıkla karşılaşılan ve bazılarında ise can kaybı ile sonlanan patpat kazalarının azalması adına denetimlerin devam edeceğini belirtti.

#

02 Ağu 2019 - 17:58 Ordu- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.