Usta Sanatçı Hayatını Kaybetti!

Bir süredir kanser tedavisi gören ünlü Türk pop şarkıcısı Harun Kolçak hayatını kaybetti.

Ünlü sanatçıHarunKolçak, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süredir Maslak'ta özel bir hastanede kanser tedavisi gören 62 yaşındaki ünlü şarkıcıHarunKolçak hayatını kaybetti.

Harun Kolçak, geçtiğimiz aylarda uzun bir tedavi sürecinin ardından müzik dünyasına dönmüştü. Kolçak, tedavisini ilişkin şu bilgileri vermişti:

"Huzur ve sevgi çok önemli ilaçlar. Çok zor günler atlattım ama peşinden gelen günler o günleri unutturdu tamamen şükrederek yaşıyorum şuanda. Her şeyden önce ben hastayım düşüncesini kafadan atmak lazım. Özellikle o kelimeyi pek kullanmamak lazım. Ne kadar erken teşhis oluyorsa o kadar faydalı oluyor. Doğadan kopmasınlar, benim şu anda devam ettiğim doğal yöntemler var. Ozon tedavisi görüyorum ve çok faydasını gördüm. Keten tohumu yağı kullanıyorum, bunlar doğanın bize sunmuş olduğu büyük ilaçlardır."

3 AYDA 13 AMELİYAT

Harun Kolçak'ın prostat kanseri nedeniyle geçirdiği ameliyatta bağırsakları enfeksiyon kapmıştı. Ayrıca kanser tedavisi nedeniyle de böbrekleri iflas etmişti. Kolçak 2016 yılının Haziran ayında yatış yaptığı hastanede geçirdiği 3 aylık süreçte 13 ameliyat geçirmiş, sonrasında ise beliyle ilgili rahatsızlık yaşamıştı. Harun Kolçak 15 Temmuz'da 62 yaşına girmişti.

SON PAYLAŞIMI: HAYAT KENDİ PLANLARINI YAPIYOR

Ölümüyle müzikseverleri yasa boğan sanatçı, sosyal medya hesabından 16 Temmuz'da 'Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayatta kendi planlarını yapıyor.' paylaşımını yapmıştı. Sanatçının paylaşımı çok sayıda kişi tarafından beğenilip retweet edilirken, ölümünü hissetmiş yorumları yapıldı.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Harun Kolçak'ın doktoru Oktar Asoğlu, ünlü sanatçının prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Prodüktör arkadaşı Polat Yağcı ise, Kolçak'ın cenaze namazının Cuma namazına müteakiben Teşvikiye Camii'nde kılınacağını, Gemlik'te defnedileceğini belirtti. Hastaneye gelen ilk sanatçı, Çelik oldu.

Prodüktör Yağcı, Kolçak'ın cenaze namazının Cuma günü öğle namazına müteakiben Şişli'de bulunan Teşvikiye Camii'nde kılınacağını ve defninin memleketi Gemlik'te yapılacağını açıkladı.

Doktor Asoğlu ise, ünlü sanatçının tedavi gördüğü prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği yaşadığını ve bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Öte yandan, vefat haberinin ardından hastaneye gelenler arasında Kolçak'ın yakın dostu, sanatçı Çelik de vardı. Çelik Erişçi de basın mensuplarına bir açıklama yaptı ve Kolçak'ın herkesin dostu olduğunu ve vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Çok güzel şarkılar yapmış, güzelliklerle dolu, zarif, naif bir arkadaşımızdı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. O herkesin dostuydu" dedi.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

15 Temmuz 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Saint Benoit'te eğitim gördüğü esnada müzik çalışmalarını sürdürdü ve bas gitar ile çalıştı. Müzik hevesi artınca, sanatçı babası Eşref Kolçak ile konuşarak eğitimini yarıda bıraktı ve müzik kariyeri için çalışmalara başladı.

İlk müzik çalışmalarına rock müziğin duayeni Erkin Koray ile başlayan Harun Kolçak, 1977'de Erkin Koray'ın "Tutkusu" albümünde bas gitar çaldı.

1978 yılındaSilahlıpoda Ritm 68 orkestrasına bas gitarist olarak katıldı ve caz müziğe yöneldi.Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlü isimlerle çalışan Harun Kolçak, böylece müzikal deneyimini arttırdı.

7 yıl boyuncaOnno Tunç Orkestrası'ndabas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Harun Kolçak; Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetlerleKuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991 yılında Onno Tunç ile ortak olarak yaptığı "Beni Affet" adlı albümüyle büyük bir çıkış yakaladı. Albümün ardından birçok sanatçıya eser veren Harun Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm ile müzik piyasasına uzun bir süre sonra yeniden döndü.

2013'ün Ekim ayında kurduğu Harun Kolçak&Rock Off isimli müzik grubuyla ilk performansını Okan Bayülgen'in Makina Kafa adı programında gösterdi.

22 Haziran 2016 tarihinde Harun Kolçak'ın hastalığı yeniden artış gösterdi ve acil olarak hastaneye kaldırıldı. Ameliyatının ardından yoğun bakımda tedavi altına alınan Harun Kolçak, komaya girdi ve bilinci açık bir şekilde tedavi gördü.

19 Temmuz 2017 tarihinde 62 yaşında hayatını kaybetti.

MÜZİK ALBÜMLERİ

Beni Affet (1991)

En Büyük Aşk (1993)

Yanımda Kal (1995)

Teslim Oldum (1998)

Yaşasın (2000)

Müzisyen (2006)

Yeniden Doğuyorum (2012)

Çeyrek Asır (2016)

20 Tem 2017 - 08:24 - Magazin

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.