Usta Oyuncu Hayatını Kaybetti

Mesane kanseri nedeniyle hastanede tedavi gören Ayberk Atilla bu sabah hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türkiye, Ayberk Atilla ismini ilk olarakYılmaz Erdoğan'ın yazdığıBir Demet Tiyatroile tanıdı. Daha sonra birçok tiyatro ve dizi projesinde yer alan usta oyuncu,Türkiye'nin en sevilen isimlerinden biri oldu.

AYBERK ATİLLA KİMDİR?

18Eylül1946 tarihindeİstanbul'da doğan Ayberk Atilla, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.İstanbul Üniversitesiİktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan sanatçı, sanat hayatına 1967 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda başladı. SırasıylaMünir ÖzkulTiyatrosu, Altan Karındaş Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üç Maymun Kabare,Enis FosforoğluTiyatrosu, Tiyatroİstanbulgibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan Atilla, bir süre aranın ardından yeniden tiyatroya dönerek, BKM Oyuncuları kadrosuna katıldı. Son olarak reyting rekortmeni dizieler Seksenler ve Kiralık Aşk'ta oynadı.

21 Oca 2017 - 10:38 - Magazin

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.