Kütahya Cezaevi tek seferde 76 tutuklu ve hükümlüye kalfalık belgesi veren ilk cezaevi unvanını aldı

Kütahya Cezaevi Tek Seferde 76 Tutuklu Ve Hükümlüye Kalfalık Belgesi Veren İlk Cezaevi Unvanını Aldı

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen Kalfalık Belgesi Edindirme Programını başarıyla tamamlayan 76 tutuklu ve hükümlüye kalfalık belgesi verildi.

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında hükümlü-tutuklulara meslek edindirmek ve mesleklerini belgelendirmek amacıyla Kütahya E Tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından yürütülen Kalfalık Belgesi Edindirme Programı tamamlanarak programı başarıyla tamamlayan 76 kişi düzenlenen törenle kalfalık sertifikaları aldı.

Programın sonunda gerçekleştirilen kalfalık belge takdim töreninde 76 kişi kalfalık belgesini aldı. Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Türkiye’deki Cezaevlerinde şuana kadar tek seferde 76 kişiye kalfalık sertifikasını kazandıran kurum olarak bir ilki gerçekleştirdi.

Belge takdim törenine Kütahya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcısı Semih Hamedi, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Cezaevi Müdürü Kasım Demiralp, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Atik, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Ovacık ve Kurum Personeli ve hükümlü ve tutuklular katıldı.

Törende konuşma yapan Kütahya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Semih Hamedi, ceza adalet sisteminin amacının hükümlülerin topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

Hamedi, “Kurumumuz bu amaçla hükümlülere her şeyden önce çalışma disiplini kazandırmakta, iletişim becerilerini geliştirmekte, yeni bir meslek öğretmekte veya var olan mesleğin geliştirilmesini sağlamakta, özgüvenini güçlendirmektedir. Kurumumuzda hükümlülerin yeni bir meslek öğrenmelerine veya var olan mesleğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerimizi devam etmektedir. Bu nedenle hükümlü ve tutuklularımıza Kütahya Cezaevinde de ilk olan kalfalık belgelerinin alınmasının sağlanmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Verilen kalfalık belgelerinin tüm hükümlü ve tutuklulara hayırlı olmasını diliyor ve tahliyeleri sonrasında bir işe sahip olmalarına imkan sağlamasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

#

18 Tem 2019 - 18:25 Kütahya- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.