Hem dini eğitim alıyorlar, hem spor yapıyorlar

Spor Yaparak Hafızlık Eğitimi Alıyorlar

Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı Esenköy’de hafızlık öğrencileri, hem eğitim görüyor, hem de masa tenisi, satranç ve langırt oynayarak spor yapıyor.

Uygulamadan oldukça memnun olan öğrenci velileri yaptıkları açıklamalarda, ’’Bu uygulama ile çocuklarımız daha keyifli ve neşeli şekilde eğitim almaya başladılar. Her gün bir an evvel eğitime gitmek istiyorlar ve ezberleri dahada kuvvetlendi’’ dediler.

Esenköy Cami İmam Hatibi Furkan Aslan, yaptığı açıklamada, ’’Yaklaşık 7 ay önce köyümüzde 5 öğrenci ile başladığımız "Sabah Okula, Akşam Hafızlığa" adlı projemiz bünyesinde şuan toplam 8 erkek talebemizle birlikte eğitimimizi sürdürüyoruz. 8 talebemizden 4’ü bir fiil hâfızlık yapmakta olup, diğer 4 talebe ise hâfızlığa hazırlanıyor. Hafızlık çok ciddi emek gerektiren bir çalışma. Biz de çocuklarımıza eğitim aralarında kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz masa tenisi, langırt ve satranç malzemeleriyle ayrıca spor yaptırıyoruz. Bu uygulama ile öğrencilerimizin daha kısa sürede ezber yaptığını ve daha başarılı olduğunu fark ettik. Ayrıca uygulamayı seyyar malzemelerle cami içerisinde yapmamız öğrencilerimizin camiye olan bağlılığını daha da arttırıyor’’ diye konuştu.

#

01 Ağu 2019 - 13:20 Kütahya- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.