Ceviz’de son 10 yılın en yüksek verimi bekleniyor

Ceviz'de Son 10 Yılın En Yüksek Verimi Bekleniyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde bu yıl ceviz de yüksek rekolte beklendiği ve son 10 yılın en verimli hasatının hedeflendiği bildirildi.

Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, ilçede devletin çiftçiye verdiği teşviklerle ceviz üretiminin her yıl artırıldığını belirtti.

Bilaloğlu, ’’Son yıllarda devletin verdiği teşviklerle çiftçilerimiz ana geçin kaynağı olan vişne ve kirazdan sonra ceviz üretimine de ağırlık veriyor. Özellikle son dönemde ceviz de ilçe genelinde yüksek rekolte beklentisi var. Çiftçilerimizi her alanda daha kazançlı işler için yönlendirme gayretinde olan devlet yetkililerimize sonsuz teşekkür ederim. Şaphane’de yetişen vişne ve kiraza alternatif ürün olarak cevize ağırlık verilmektedir. Sezonun başlamasına az bir zaman kalmıştır. Bu hususta köylerimizden Çamköy, Gaipler ve Karamanca köylerimizde yeni nesil sertifikalı cevizlerimiz yetiştirilmiş olup, ürün alınmaya başlanmıştır. Değirmendere ve Üçbaş köylerimizde eski yerli cevizlerimiz hayli yaygındır. Bu sene don olayı cevizleri etkilememiş ve son 10 yılın en yüksek verimini bekliyoruz. Cevizden inşallah üreticimizin yüzü gülecektir’’ ifadelerini kullandı.

#

03 Ağu 2019 - 10:21 Kütahya- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.