Türk Patent Enstitüsü Gaziantep Şubesi Gibi Çalışıyor

Adıyamanlıların çiğköfteyi kendilerine has tescillendirmeleri ardından bu sefer Gaziantep Tırnaklı ekmeği kendilerine göre tescillendirdiler.

Son zamanlarda Şanlıurfa komşu illerle ürün tescillendirme yarışına girdi adeta. İlk olarak patlak veren çiğköfte tescillenmesi ardından büyüyen tescillendirme çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncelik olarak Antep Lahmacunu, Antep Fıstık Esmesi, Antep Tırnaklı Pidesi, başvurdukları coğrafi işaret tescil belgesini aldı. Ardından ise Antep kendi üzülünce yaptığı tırnaklı ekmeği bile tescillendirdi.

Şanlıurfalılardan oldukça tepki çeken TürkPatentEnstitüsü Gaziantep Şubesi gibi çalışıyor tabirleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

21 Kas 2017 - 13:35 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.