Türk Mutfağında Lezzet Şampiyonu Şehirler Belirlendi

Türkiye'nin dört bir yanından damak tadına güvenen 9 bin 932 katılımcı tarafından belirlenen lezzet şampiyonu şehirlerarasında; Bursa Şanlıurfa

Sosyal anket platformu www.poltio.com tarafından araç kiralama markası Garenta'nın seyahat deneyimlerini paylaştığı içerik platformu garentaday için gerçekleştirilen araştırmayla, Türkmutfağının en ünlü lezzetlerini en iyi yapan şehirler belirlendi.

KEBAPTA ADANA AÇIK ARA ÖNDE

"En Lezzetli Kebap" kategorisini Adana oyların yüzde 71'ini alarak birinci oldu. Adana'yı sırasıyla yüzde 11 Şanlıurfa, yüzde 8 Gaziantep, yüzde 5 Diyarbakır ve yüzde 4 oy oranıyla Diyarbakır izledi. Kebap'ta birinci sıraya yerleşemeyen Gaziantep, yüzde 50 oy oranı ile lahmacunda birinci oldu.

EN İYİ KÖFTE İÇİN İNEGÖL SEÇİLDİ, ÇİĞKÖFTEDE ŞANLIURFA VE ADIYAMAN YARIŞTI

Katılımcıların oy verdiği "En Lezzetli Köfte" kategorisinde Akhisar, Tekirdağ, Akçaabat arasından İnegöl, en çok oy alan şehir oldu. Yüzde 46 oy oranıyla Türkiye'nin en lezzetli köfte rotası olan İnegöl'ü yüzde 26 oy oranıyla Akçaabat takip etti. Çiğköfte kategorisinde ise Şanlıurfa ve Adıyaman yarıştı. Katılımcıların cevaplarına göre en iyi çiğköfte yüzde 46 oy oranıyla Şanlıurfa'da yapılıyor, yüzde 42 oy oranıyla ise Adıyaman takip ediyor.

PİDE

ŞAMPİYONU

İÇ ANADOLU'DAN GELDİ

Pidesiyle ünlü Karadeniz, birinciliği İç Anadolu Bölgesi'ne kaptırdı. "En Lezzetli Pide" kategorisinde Trabzon, Samsun, Kastamonu ve Konya yarıştı. yüzde 44 oy oranıyla Konya, Karadeniz şehirleri arasından sıyrılarak pidelerinin lezzetini kanıtladı. Konya'yı yüzde 25 oy oranıyla Trabzon izledi.

KAHVALTIDA KIRAN KIRANA MÜCADELE

Testin en şaşırtan sonuçlarından biri de "En Lezzetli Kahvaltı" kategorisinden geldi. Kahvaltısıyla ön plana çıkan Van, birinciliği İzmir ile paylaştı. yüzde 35 oy oranlarıyla en lezzetli kahvaltı şehri Van ve İzmir oldu. Gaziantep ise yüzde 13 oranıyla onları izleyerek 3. sıraya yerleşti.

HABERLERCOM

28 Kas 2017 - 15:05 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.