Tatvanlı Hancı'ya "Özel Başarı" Ödülü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden 3 çocuk annesi Şazime Hancı hem eğitim hem de iş hayatındaki başarısı ödülü layık görüldü.

Azmi ve kararlılığı ile başarıyı yakalayan Şazime Hancı, Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından özel başarı ödülüne layık görüldü. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde gerçekleştirilen programla ödülünü Yaşama Dokunanlar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadar'ın elinden alan Şazime Hancı, ayrıca 15 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşecek olan yarışmanın finalinde kültür ürünleri 'Oskar'ına ise aday gösterildi. Hem eğitim hem de iş hayatındaki başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Şazime Hancı (35), azmi ve başarısı ile Doğu'daki kadınlara örnek oluyor. Öyküsü, duruşu, sanatsal başarıları ile Bitlis'in Tatvan ilçesinden Türkiye'ye ışık olmuş kadınlar kervanına katılarak özel başarı ödülü alan Şazime Hancı'nın yeni hedefi ise Oskar ödülü almak.

Özel başarı ödülü alarak Oskar'a aday gösterildiği için çok mutlu olduğunu belirten Şazime Hancı, başarısını azim ve kararlılığına borçlu olduğunu söyledi. Gerek eğitim ve gerekse iş yaşamında eşi ve çocuklarının desteğinin her zaman arkasında olduğunu söyleyen Şazime Hancı, bir kadının azmettikten sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığını ifade ederek, "Ben 14 yıllık evli ve 3 çocukannesiyim. Evlenirken ilkokul mezunuydum. Evlendikten sonra eşimin desteğiyle eğitime atılmaya ve hayallerimin peşinden koşmaya karar verdim. Bu süreç içerisinde de 3 çocuk sahibi oldum. Her geçen gün hedeflerime bir yenisini ekleyerek yoluma devam ettim. Benim amacım çocuklarıma daha kaliteli ve daha iyi bir gelecek sağlamaktı. Bunun yolunun da daha bilgili ve bilinçli bir anne olmaktan geçtiğini çok iyi biliyordum. Bunun için öncelikle eğitime dört elle sarıldım. İlk, orta, lise eğitimi derken bu defa pes etmeden üniversite sınavına girdim. Sınavda da yüksek bir puan alarak Bitlis Eren Üniversitesine bağlı Ahlat Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümünü kazandım. Üniversite hayatına da bu şekilde atılmış oldum. Özellikle bu konularda kadınlara öncülük ettim. Bilgilerimi bayanlarla paylaşmak beni çok daha mutlu etti. Bir kadının isteyince bir anne, bir iş kadını, bir ev hanımı ve en önemlisi iyi bir eş olabileceğini göstermek istedim. Bunu da anlatarak değil bizzat yaşayıp başararak gösterdiğime inanıyorum. Ben bugüne azim ederek geldiğimi ve her şeyi azmederek başardığıma inanıyorum. Bunun sonucunda da Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen yarışma ile özel başarı ödülüne layık görüldüm ve Oskar ödülüne aday gösterildiğim için son derece mutluyum. Bu vesile ile platform üyelerini çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Prof. Dr. İstemi Yücel ise, Şazime Hancı'ya tebriklerini ileterek, başarılarının devamını diledi. Hancı'nın yaşamı ve başarısı ile örnek bir kadın ve anne olduğunu kaydeden Yücel, "Anadolu kadınının eşsiz özelliklerinden birisi de hem anne, hem eş, hem sanatçı, hem de üretici olma özelliğini dünyasında barındırıyor olmasıdır. Yönetmenler Kurulu Başkanımız Murat Çuhadar'ın keşfiyle ulaştığımız Şazime Hanım kardeşimizi bundan sonra platformumuzda görmek ve yaşama dokunuşta birlikte ilerlemek bizlere onur verecektir" şeklinde konuştu.

17 Tem 2017 - 10:23 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.