Şanlıurfa'da Havalar Isındı, Turizm Sezonu Açıldı

DÜNYA inanç turizminde önemli bir yere sahip olan ve Hazreti İbrahim'in doğup ateşe atıldığı yer olarak kabul edilen Şanlıurfa'da havaların

Havasıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte Şanlıurfa'ya yüzlerce yerli ve yabancı turist, inanç turizmi açışında önemli potansiyele sahip olan kentte geçmişe yolculuk yapmak için akın ediyor. Güneydoğu'nun önemli kentlerinden Şanlıurfa; üç ilahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in doğup ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor. Kentte gelen yüzlerce turist, gündüzleri 'Peygamberler Şehri'ni gezerken, geceleri ise konukevlerinde sıra gecesi ekiplerinin okuduğu türkülerle yorgunluklarını atıyor. Şanlıurfa'nın kültürünü yaşamak için turlarla veya günübirlik gelen yerli ve yabancı turistler ilk olarak kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü geziyor. Yöreye özgü mutfak lezzetlerinin başında yer alan kuzu ciğer kebaptan tadan turistler, daha sonra İsotçular Pazarı'nda evlerinde kullanmak için acı isot, almayı ihmal etmiyor. Haraketli günlerin yaşandığı kentte otellerdeki doluluk oranı ise, yüzde 80'lere ulaştığı kaydedildi.

13 May 2017 - 17:15 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.