Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu

Gelen son dakika haberine göre 2017 Nobel Barış Ödülü'nü 'Nükleer Silahların Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya (ICAN)'

Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, ödülün grubun, "herhangi bir nükleer silah kullanımının insani felaketler oluşturacağına dikkat çektikleri ve bu hedefe ulaşmak için sarf ettikleri çabalar" nedeniyle verildiğini söyledi.

2007'de kurulan ICAN, 101 farklı ülkeden 468 farklı ortak kurumla beraber çalışıyor. Kurum, nükleer silahların tüm ülkeler için tamamen yasaklanması amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Nobel Barış Ödülü'nü aldığı açıklanan ICAN'ın resmi internet sitesi, ödülün açıklanmasının ardından

yoğunluk nedeniyle çöktü.

Bu yılki Nobel Barış Ödülü için 215 kişi ve 103 kurum aday gösterilmişti.

GEÇEN YIL SANTOS KAZANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl, ülkesindeki 50 yıllık iç savaşı sona erdirmek için çaba harcayan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Komite, ödülün aynı zamanda yaşadıkları büyük güçlükler ve suistimallere karşın adil bir barış umudundan vazgeçmeyen Kolombiya halkına, sivil savaşın sayısız kurbanının yakınlarına ve barış sürecine katkıda bulunan tüm taraflara bir armağan olduğunu açıklamıştı.

HABER MERKEZİ

06 Eki 2017 - 13:12 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.