'Kutlu Doğum Haftası'nın İsmi Değişti

Diyanet İşleri Başkanlığı 'Kutlu Doğum Haftası Yönetmeliğinde' değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle 'Kutlu Doğum” ifadesinin

Resmi gazete’de yayımlanan Diyanet İşleri Bakanlığı yönetmeliği ile KutluDoğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinin adı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Yönetmeliği” şeklinde değiştirildi.

Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlama yönetmeliğinin değiştirilmesine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 13 Şubat 2010 tarihli ve 27492 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinin adı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Yönetmeliği” şeklinde değiştirildi. Yönetmelikte yer alan tüm “Kutlu Doğum” ibareleri “Mevlid-i Nebi” şeklinde değiştirildi.

HZ.MUHAMMED’İN DOĞDUĞU GÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA HİCRİ TAKVİME GÖRE KUTLANACAK

Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum Haftası, 01-07 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanır” ibaresi “Rebiu’l-Evvel ayının on ikinci günü başlangıç kabul edilerek Mevlid-i Nebi Haftası; 01-07 Ekim tarihleri ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanır” şeklinde değiştirildi.

Yönetmelikte Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler şöyle sıralandı:

“İslam Dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında toplumun tüm kesimlerini aydınlatıcı faaliyetler gerçekleştirmek, haftalara ilişkin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, sempozyum, konferans panel ve buna benzer etkinlikler düzenlemek, Kur’an kursları öğrencileri ve din görevlileri arasında mesleki ve kültürel alanda düzenlenecek yarışmalarla ilgili usul ve esasları belirlemek.”

İHA

29 Kas 2017 - 07:53 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.