Eski Hükümlü Hibe Desteğiyle İhracata Yöneldi

Şanlıurfa'da aldığı hibe desteğiyle tespih atölyesi açan eski hükümlü ürünlerini başta Dubai ve Hong Kong olmak üzere yurt dışındaki meraklılarına

Girişimci

30

yaşındaki Kenan Şamlıoğlu, 9 yıl önce yaşadığı olumsuz bir durum nedeniyle hüküm giyerek 2 yıl hapis cezası çektiğini söyledi.

Tahliye edildikten sonra iş arayışlarına başladığını anlatan Şamlıoğlu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle kent merkezinde tespihatölyesi açtığını belirtti.

Kısa sürede işlerinin yolunda gittiğini aktaran Kenan Şamlıoğlu, "Normal satışlarımın yanı sıra internet yoluyla dünyanın her tarafına 300'den fazla tespih gönderdim. Bunun bu kadar değerli olacağını tahmin etmiyordum. Şu an pek çok bölgeye ayrı ayrı tespih gönderiyorum. Tayvan, Hong Kong, Dubai olsun pek çok yere özel sipariş üzerine kendim imalatım olan tespihlerden yolladım. Tespih üzerine yapılacak bütün işlemeleri yapıyorum." diye konuştu.

Geçmişte yaşadığı aksiliği devletin sağladığı imkanlarla fırsata çevirdiğini dile getiren Şamlıoğlu, kargoyla yurt dışına gönderdiği tespihleri sayesinde kendi işini kurarak ciddi bir gelir kapısına kavuştuğunu kaydetti.

Destekleri için yetkililere teşekkür eden Kenan Şamlıoğlu, "Benim gibi kendini mağdur olarak gören arkadaşlara her aksiliğin sonunda bir imkan doğacağını söylemek istiyorum. Ben bunu bir fırsat olarak kullandım ve gelirim ciddi bir düzeye ulaştı. Kazancımla eleman çalıştırıyorum. Hem kendime hem topluma faydalı işler yapmaya çalışıyorum." dedi.

"Bize örnek oldu"

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise cezaevlerinde tahliye edilen hükümlülerin istihdamına yönelik koruma kurullarının bulunduğunu hatırlattı.

Eski hükümlüleri çalıştırmayanlara verilen cezalardan temin edilen para fonunun koruma kurulları tarafından kullanıldığını belirten Kuş, bu kapsamda Şamlıoğlu'na asgari ücretin 10 katı kadar, 16 bin 400 lira tutarında karşılıksız destek verdiklerini aktardı.

Hükümlülere maddi ve manevi desteklerini sürdürdüklerini vurgulayan Uğurhan Kuş, şöyle konuştu:

"Öncelikle ceza infaz kurumundan salınan bir kardeşimizin boşlukta kalmadığını, kendisine ekonomik manada gelecek sağlayacak iş yerine sahip olduğunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu edip, heyecanlandırmıştır. Bundan sonra bu tür projeleri yapmamız gerektiği konusunda bize örnek olmuştur. Bundan sonra da benzer projelerin bu minvalde sürdürülmesi için de çaba gösteriyoruz. Yine bu çerçevede GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Şanlıurfa Valiliği ortaklığıyla yürüttüğümüz 'Kendi hayatına lider ol' projesi kapsamında bin 500 hükümlümüze destek vereceğiz. İnşallah yakın zamanda bu konuyla ilgili de çalışma yapacağız."

30 Ara 2016 - 09:48 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.