Engelli Sığınmacı Mühendis "Keçe"Ye Hayat Veriyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çadır kentte kalan Suriyeliler arasında yer alan engelli mühendis keçeden yaptığı özgürlüğün simgesi güvercinleri

Suriye'nin Halep kentinde elektrik mühendisi olarak çalışan ve doğuştan engelli 50 yaşındaki Raği Hammud, çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle 6 yıl önce sığındığı Türkiye'de hayatını sürdürüyor.

Suruç Konaklama Tesisi'nde bir çocuğu ve eşiyle 16 metrekarelik çadırda kalan Hammud, boş vakitlerinde özgürlüğün simgesi güvercin figürlerini keçeye işliyor. Hammud, ihtiyaç duyduğu malzemeleri tesisteki eski çadır parçalarından temin ediyor.

Çadırına işleyip astığı onlarca güvercin figürünün altında el çabukluğuyla yarım saat gibi bir sürede yenilerini yapan Hammud, ürettiği yüzlerce ürünü tesistekilere hediye ediyor.

İşini ilerletmek istiyor

Hammud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce hobi olarak başladığı keçe sanatına gün geçtikçe daha çok bağlandığını söyledi.

Tesiste kalan diğer sığınmacılara da örnek olmaya çalıştığını belirten Hammud, mesleğini sürdüremediği için üzgün olduğunu ancak yılmayarak farklı bir alanda kendisini geliştirdiğini dile getirdi.

Keçenin artık hayatının parçası olduğunu vurgulayan Hammud, şunları kaydetti:

"Günümün büyük bir bölümü keçeden güvercin yapmakla geçiyor. Engelli olduğum için burada başka bir iş yapamıyorum. Hobi olarak bu işle ilgileniyorum. 6 yıldır Türkiye'deyim, geldiğim günden beri keçeden güvercin yapıyorum. Doğuştan engelliyim ama yarım saatte keçeye şekil verip güvercin yapabiliyorum. Keçeden ev yaptığımda ise 5 günde tamamlayabiliyorum. Birisi arkamda dursa daha büyük işler de yaparım, atölyede öğrencilere de eğitim veririm, bu işi ilerletirim. Yeter ki birisi arkamda dursun."

Suruç Konaklama Tesisleri Müdürü İsrafil Bahar da çadırına ziyarette bulunduğu Hammud'u tebrik etti.

Bahar, tesis bünyesinde faaliyete geçirecekleri meslek kursunda yeteneğiyle dikkati çeken Hammud'u usta öğretici olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

HABERLERCOM

09 Eki 2017 - 12:24 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.