Çaycuma Belediyesi 1. Ulusal Sanat Çalıştayı

25 – 31 TEMMUZ tarihleri arasında Çaycuma belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal sanat çalıştayı büyük bir başarı ile tamamlandı.

Çalıştayın Türkiyenin önde gelen sanat galerilerinden biri olan galeri Mavist in öncülüğünde, Çaycuma belediyesinin katkılarıyla ve İstanbul, Ankara, Şanlıurfa,İskenderun, Konya, Trabzon, İzmir, Tekirdağ gibi çeşitli illerden gelen birbirinden değerli 22 sanatçının katılımıyla gerçekleşti.1 hafta süren çalıştay sonucunda üretilen 44 eser Çaycuma belediyesi kültür merkezinde sergilendi.sergi açılışında galeri mavist in kurucusu olan sevinç lüleci ve belediye başkanı Bülent kantarcı tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Konuşmada, sanatın toplumların gelişiminde önemli bir rol oynadığı vurgusu yapıldı.

Çaycuma belediyesinin davetli sanatçılarından biri olan Şanlıurfalı sanatçı Mehmet yücel çalıştayla ilgili düşüncelerini açılış sırasında belirtti. konuşmasında çaycuma ilçesinin nadide güzel ilçelerden birisi olduğunu, Çaycuma belediyesinin ilk kez gerçekleştirdiği bu muhteşem sanat çalıştayıyla sanata ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Sergi açılışının yoğun bir katılımla gerçekleşmiş olması da Çaycuma halkının sanatı önemsediğinin göstergesi olarak değerledirdi. Bu çalıştayın mimarları olan galeri mavist ve çaycuma belediyesine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sanat çalıştayı sonucunda üretilen sanat eserlerinin Çaycuma belediyesine bağışlanacağı, belediyenin de sergiden elde edeceği geliri çocuklara bağışlayacağı belirtildi. Çalıştay ve serginin Zonguldak ve diğer illerde büyük ses getirdiği belirtildi.

Sergi sonunda katılımcı sanatçılara çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri dağıtıldı.

03 Ağu 2017 - 07:58 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.