Antep Lahmacunu, Antep Fıstık Ezmesi ve Susurluk Ayranı Artık Tescilli

Antep Lahmacunu Antep Fıstık Ezmesi ve Susurluk Ayranı artık tescilli Türk Patent ve Marka Kurumu 7 ürüne tescil verdiANKARA - Türk Patent ve Marka Kurumu

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, yeni coğrafi işaretli ürünlerin tescil belgesi töreninde konuştu. Asan, "Avrupa'da son 5-6 yıldır marka başvurularında Türkiyebirinci sırada yer almaktadır" dedi.
Türk Patent ve Marka Kurumu, coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni ve Coğrafi İşaretlerde Türk ve İtalyan Deneyimleri Semineri düzenledi. Törende AntepLahmacunu, AntepTırnaklı Pidesi, AntepFıstık Ezmesi, SusurlukAyranı, SusurlukTostu, UrfaŞıllık Tatlısı ve KırklareliHardaliyesi coğrafi işaret tescil belgisi ile tescillendi. Program kapsamında açılış konuşmalarını gerçekleştiren Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, coğrafi işaretler konusunda son derece önemli bir gelişme kaydedildiğini ve 10 tane coğrafi işaretin AvrupaKomisyonunda işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Bu konuda öncü ilin Gaziantepolduğunun altını çizen Başkan Asan, ABKomisyonunda ilk olarak AntepBaklavasının yer aldığını kaydetti. Şuanda Komisyonda işlemleri devam eden farklı ürünler de olduğunu belirten Asan yakın zamanda işlemlerin tamamlanacağını öngördüklerini ifade etti. 2018 yılında marka başvurularında tarihi bir rekor beklediklerini de anımsatan Asan, "Malum olduğu üzere Avrupa'da son 5-6 yıldır marka başvurularında Türkiyebirinci sırada yer almaktadır" şeklinde konuştu.
Program neticesinde İtalyanlarla birlikte karşılıklı deneyimlerin paylaşılacağını belirten Asan, "Avrupa'da coğrafi işaretten katma değer yaratma noktasında İtalyanlar çok önde gelen, örnek bir ülke. İtalya'da yaklaşık 800'e yakın coğrafi işaretli ürün var" diye konuştu.
Düzenlenen programda GaziantepBelediye Başkanı Fatma Şahinve beraberindeki heyete Gaziantepürünlerinin tescil belgesi takdim edildi. Ayrıca programda İtalyaBüyükelçiliği Ekonomive Ticaret Ofisi Müdürü Luigi Gentile, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Müsteşarı Veysel Yayan de yer aldı.

HABERLERCOM

#

20 Kas 2017 - 19:15 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.