Amerikan Tıraşı Yasaklandı

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya almasının ardından Samsun'daki berberler

Samsun'da bazı berberlerin camlarına da, “Bu berberde Amerikan tıraşı yapılmamaktadır” yazısı asıldı.

ABD ve Türkiye’nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya almasının ardından, Samsun’daki berberler tepki olarak "Amerikan" diye adlandırılan tıraş modelini yasakladı.

'AMERİKAN DEĞİL TÜRK TIRAŞI YAPILACAK'

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, “Amerika’nın ülkemiz üzerine uyguladığı politikalar oldukça yanlıştır. Onların ülkemiz için aldığı kararlara Cumhurbaşkanımız da misliyle cevap veriyor. Son olarak ABD’li yetkililer Türkiye için vize yasağı başlattı. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Gereken cevabı da Cumhurbaşkanımız vermiştir. Biz berberler olarak Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıkmak adına berberlerimize Amerikan tıraşını yasakladık. Artık Samsun’da hiçbir berber Amerikan tıraşı yapmayacak. Şimdi odama kayıtlı bütün berber arkadaşlarımı arayarak gereken talimatı verdim. Artık kendi geleneklerimize, kendi örf ve adetlerimize uygun tıraş stilleri yapılacaktır. Amerikan tıraşı değil bundan sonra Türk tıraşı yapılacak” dedi.

11 Eki 2017 - 21:24 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.