Akçakale’de kış hazırlıkları sürüyor

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde toprak damlı kerpiç evler kışa hazırlanıyor.

Kış ayının yaklaşması ile Akçakale’deki köylüler hazırlıklarını sürdürüyor. İlçeye bağlı Uğurtaş Mahallesi’ndeki toprak damlı kerpiç evler, yağacak yağmurun içeriye sızmaması için balçıkla sıvanmaya başlandı. Genellikle ekonomik imkanları elverişsiz olan halkın oturduğu kerpiç evlerin, sağlık açısından betonarme evlerden daha sağlıklı olduğuna değiniliyor.

Uğurtaş Mahallesi’nde oturan Mehmet Ökten, kış hazırlıklarına başladı. Kış hazırlıklarında evlerinin damını sıvayan Ökten, toprak saman ve tuz karışımından yapılan balçık ile evlerinin tavanlarını güçlendirdiğini aktardı. Bu işlemi kış aylarının gelmesi ile yaptıklarını söyledi.

21 Eki 2016 - 12:51 - Kültür Sanat

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.