Seçimin ardından

Muhterem Kardeşlerim…. Bugün ailece 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye'nin inşası için vatandaşlık vazifemizi

Muhterem Kardeşlerim….

Bugün ailece, 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için, Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’nin inşası için vatandaşlık vazifemizi yerine getirdik. Elhamdülillah… Sonuç ise hakkımıza hayırlı olandır inşaallah…

Efendim…. Türkiye Gazetesi köşe yazarlarından değerli abimiz Mustafa Necati Özfatura, “Pireye kızılıp yorgan yakılmaz. Mesele yorgan meselesinin de ötesinde. Kişisel menfaatlerimizi bir kenara bırakıp memleketimizi düşünelim. Birkaç kişi malımızı çalmış olabilir ve elbette bu tasvip edilemez ve bu şahıslardan hukuki olarak hesap sorulmalı. Ama karşıdakiler ebedi olan hayatta bize lazım olacak imanımızı çalmaya çalışıyorlar. Elbette akıllı olan ahiretini dünyasına tercih eder. Ve elbette dinimizde particilik yoktur. Ama def'i mazarat için mutlaka sandık başına gidelim ve istikrara devam diyelim” demişti. Bizler de ailece oy kullanma yaşına gelen gençlerimizle birlikte öğlen namazı vaktinde gidip oyumuzu kullandık ve hakkımıza hayırlısı ne ise onu istedik Allahu Teâlâ’dan..

Efendim… Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da Şükrü Doruk Anadolu İmam Hatip Kız Lisesinde oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte oyunu, İstanbul Küçük Çamlıca Saffet Çebi İlkokulunda kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Öncellikle ülkemiz, milletimiz için bu genel seçimlerin hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Gerçekten uzun, yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Tabii Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor; o da erken seçim olmaksızın vaktinde yapılan bu seçimlerle bir istikrar, güven işareti veriyor. Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlara vesile olacağına inanıyorum. Gördüğüm kadarıyla da katılımın yüksek olduğu bir seçim yaşıyoruz, ülkemizden değişik yerlerden aldığım haberlerde bu var. Bu da güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu güçlü demokrasi bu akşam inşallah milletimizin iradesiyle tahakkuk etmesi geleceğe yönelik, güvenimiz daha da artıracaktır. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olmadan bu işin atlatılması da inanıyorum ki demokrasinin istikrarı bakımından çok önemli olacak. Tüm sandıklarda görev ifa eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek Seçim Kurulu’nun değerli üyelerine teşekkür ediyorum ve milletçe aydınlık yarınları beraber kucaklayalım diyorum” diyerek iyi dilek temennilerini ilettiler.

Bu arada; Türkiye genelinde oy dağılımı şöyle gerçekleşirken, AK Parti; 18,851,703 oy alarak 258 Milletvekili çıkardı ve oy oranı %40.86. CHP; 11,513,193 oy alarak 132 Milletvekili çıkardı ve oy oranı %24.96. MHP; 7,516,303 oy alarak 80 Milletvekili çıkardı ve oy oranı %16.29. HDP; 6,051,469 oy alarak 80 Milletvekili çıkardı ve oy oranı %13.12 olarak gerçekleşti.

Şanlıurfa’da ise şöyle belirlendi; AK Parti; 356,537 oy alarak 7 Milletvekili çıkardı ve oy oranı %46,71. HDP; 293,765 oy alarak 5 Milletvekili çıkardı ve oy oranı %38.48 olarak gerçekleşti.

MHP; 42,479 oy, CHP 31,273 oy, Saadet Partisi 7,778 oy almalarına rağmen Milletvekili çıkaramadılar.

Bağımsız adaylar içinde en yüksek oyu Fatih Mehmet Bucak aldı. Mehmet Fatih Bucak’ın aldığı oy 15 bin 12. HÜDAPAR’ın bağımsız adayı Mehmet Yavuz 6 551. İbrahim Eskin 1 413 oy aldılar. Bağımsız renkli aday Mustafa Göktaş ise, 699 oy alabildi.

Sandıktan koalisyon çıktı deniliyor.... Eeee. Hayırlısı olsun... Öyleyse Doğu ve Güneydoğu illerine yatırımları baltalamaya çalıştığı, müteahhitlerin iş makinalarını yaktığı belirtilen HDP, AK Parti ile koalisyon hükümetini kurar ve doğu illerine de yatırımların daha fazla akmasına vesile olur, Belediyeleri çalıştırır, Vekillerini kontrol için seferber eder... Yönetim tecrübesi olmayabilir... Olan mevcutlara destek olunabilir ve içlerinde hiçmi kafası çalışan, proje üretebilecek, yatırımları canlandıracak, adil ve tarafsız düşünecek, içinde Allah korkusu olan, dil-din-ırk ayrımının doğru olmadığını semirtip öncülük edecek hiç mi kimse yoktur. Mutlaka çoktur, en iyisi, en ideali belirlenir ve hükümette yer alarak görevi ifa etmeye çalışır. AK Parti hükümeti zaten gerçekten tecrübeli ve işi yapabilecek gençleri de çoğunluktadır. Bu deneyimli gençlere birde HDP'li aydın gençler katkı sunar olur, biter.... Bana göre en doğrusu da budur.... Neden denenmesin, ülkemizin her yöresi güllük, gülistanlık olmasın, neden dış güçlerin ve onların maşası olanların yüzünü güldürelim ki... Gene de Allahu Teala en iyisini ve doğrusunu bilendir....

#

09 Haz 2015 - 05:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.