ŞANLIURFA İÇİN PROJE ,HİZMET VE YATIRIM ZAMANI

Geçmişte Gaziantep'te büyük bir sanayi kuruluşu için bir  fabrika'nın yapılması için muhalefetten arazinin çok ucuza verildiği söylemlerine

Geçmişte Gaziantep’te büyük bir sanayi kuruluşu için bir fabrika’nın yapılması için, muhalefetten arazinin çok ucuza verildiği söylemlerine dönemin Başbakanı “Eğer İstihdam sağlayacaksa evimin bahçesini dahi verebilirim” diyerek bir anda tüm aykırı sesleri susturmuştu..

Sanırım şimdi bu fabrika dünyaya seslenen bir konuma geldi!... Ekmek kapısı söz konusu olunca daha geniş bir perspektiften bakılmasını zorunlu kılıyor. Şanlıurfa’nın sorunlarının üzerinden bu yazımda dile getirmeyeceğim. Ancak Büyük kent olarak, genç nüfusun iş talebi ortada iken, doğal oluşumla bu arz ve talebin zorunlu gerekliliği yatırımcının da bu üçgene dahil edilmesi ve üzerine düşen görevi en olumlu bir noktada bütünleşmenin sağlan-masına olanak sağlayacaktır.

Yani yağ, şeker ve un hazırken!... Helvayı yapmak… Helva olsun! Diye hem düşünce olarak kamuoyu, yakalanan bu pozitif uyarı, geçmişin dezavantajını sanırım avantaja dönüştürecektir. Artık benim dediğim olmazsa helva olmasın dayatması yerine kolektif akıl rol üstleniyor. Adeta geçmişteki çözümsüzlük ve çaresizlik yerini heyecan veren bir eyleme bıraktı. Bu tabloyu yakından izliyor ve tarafların açıklamalarındaki satır aralarındaki söylemlerden bir Şanlıurfalı olarak gurur duyuyorum.

Düşünüyorum… Tozlu raflarda kalan o kadar çok proje var ki, Bunların hepsinin belli bir plan çerçevesinde uygulamaya konulması kıvanç verici. Yıllarca çevreye ve Şanlıurfa’nın kendisine özgü yapısına zarar veren kentle bütünleşen ve çevreye her türlü hastalığı taşıyan mağaralarda barınan hayvanların kent dışına çıkarılarak, yeni teknik ve bilimin ışığında temeli atılan hayvancılık projesinin kısa zamanda hizmete girerek sonuç alınacağına inancımız sonsuz…

Şanlıurfalı olarak elimizi taşın altına koymazsak ancak geçmişte olduğu gibi günü kurtarıcı politikalarla zamanımızı geçiririz. Geriye dönüp baktığımızda kaybeden maalesef bizler olduğunu anlarız ama en kıymetli olan zamanı kaybettikten sonra ne önemi var?

Buyurun, şimdi çözümün parçası olanlar. Şanlıurfa için artık aynı masada plan proje üretiyor ve uyguluyor. Seçilmiş ve atanmış tüm yetkililer ile bürokrasinin konuya yaklaşımı artık değişti ve gittikçe de değişecek… Genç dimağlar sayesinde Şanlıurfa’mızın yıllardır özlem duyduğu, karşısındakini anlama ve onlara saygı duyma belki de diyalog gittikçe bizleri birbirimize yaklaştırıyor adeta.

Dünya globalleşiyor, sınırlar ortadan kalkıyor, ilimizde de taraflar arasındaki perde kalktı ve aynı gözle aynı hedefe odaklanmış çalışmalar meyvelerini vermeye başladığı gözlenmekte…

Siyaset kurumu birleştirici rolü ile karşımızda. Önyargılar gözlüğü çıkartılıp, objektif yaklaşımla kentimizin çıkarları dikkate alınarak konulara yaklaşım mutluluk verici. Şanlıurfa’mızın potansiyelini keşfedenler için ilimiz adeta genişleme alanı olacağı ve buna göre küçük projelerle değil, daha global yaklaşımla mega projelerle adeta ilimizin nefes alacağı alanlar hazırlanmalıdır.

Siyaset yarışı geçmişte kaldı. Seçimler gündeme geldiği zaman konuşulup değer-lendirilir ama şimdi hizmet zamanı, yatırım zamanı. Kim yaparsa yapsın, kim uygularsa uygulasın benim mahalleme, ilçeme, köyüme ve kentime kim bir çivi çakıyorsa yanındayım, yanında olmaya da devam edeceğim… Bu tamamı ile sistem yaklaşımı, Kişilere endekslenenler ne yazık ki doğruya ulaşıp doğruda kalamazlar. Ancak çok sevdiğimiz kentimize odaklanırsanız o zaman süreci değerlendirir ve doğru adımları atabilirsiniz. Yoksa onun bunun adamı olmaktan öteye gidemezsiniz.Parçalanan, bölünen ve yeri geldiğinde aynı gemidekilerin birbirlerinin kuyusunu kazdıklarına yakından tanık olan genç bir kardeşiniz olarak şunu seslendirmek istiyorum! “Şanlıurfa’mızın, birliğe, bütünlüğe, düşünmeye, üretmeye ve ortak çalışmaya ihtiyacı var. Perde arkasından dediğim dedik mantığı ile bir yere gelinmediği gerçeği ortada iken kentimizin ihtiyacı olan ortak aklın etkin olması ve bunun sonuçlarının ortaya çıkması en güzel yanıt olsa gerek. Kişisel gelecek kaygısı olanların beni anlaması güç olacak ama ortaya çıkan eserler yatırımlar ve hizmetler zamanla bu bilinci yerleştirecektir.

#

25 May 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.