Ortadoğu’da Roller Değişecek !

Büyük Ortadoğu Projesinin üçgeninde yer alan İsrailİngiltere ve ABD kurguladıkları projenin

Büyük Ortadoğu Projesinin üçgeninde yer alan İsrail,İngiltere ve ABD kurguladıkları projenin bir basamak daha yukarı çıkması adına hedef seçtiği ülkelerde ki silahlı müttefik güçlerini sürekli olarak değiştirme yolunu seçmektedirler.Bu güçler genellikle yaşadıkları topraktan ve söz konusu ülkenin rejiminden rahatsız olan etnik ya da mezhep gruplarıdır. Örneğin kısa adı ÖSO olan Özgür Suriye Ordusu gibi.. Yada Irak’ta Saddam’a karşı kullanılan ülke içi muhalif güçler gibi. Bu örnekleri dünya coğrafyasında genişletebilir, yüzlerce örnekler verebiliriz.

Şeytan üçgeni diye adlandırdığım hegemonyacı bu ülkeler alternatifsiz, gücünü ve varlığını kanıtlamış grupları ağlarına takarak start verirler.. Ve o ülkede veya bölgede yapmak istediklerini ağlarına taktıkları örgütler eliyle gerçekleştirmeye çalışırlar. Maddi,manevi, askeri ve lojistik desteklerini aracı örgütlerden esirgemezler. Genellikle bu tip yapılanmalar illegal olup kullanıldıklarının farkına bile varmazlar. Güç ve destek bir anlamda gözlerini boyar ve amaçlarına hizmet edildiğini sanırlar.

Oysa durum hiçte zannedildiği gibi değildir. Çünkü emperyal aktörlerin ense okşaması işi bitene kadardır. yani kullan at misali. Daha acı olanı ise aracı örgüt olarak kullandığı gruplardan daha güçlü adayların sahneye çıkması durumunda binlerce canını vaatler uğruna feda eden eski örgütü derhal sahne dışına almalarıdır. Farkında olmadan bulunduğu coğrafyayı kan gölüne çeviren ve sömürgeci küresel güçlere hizmet eden bu tip yapılanmalar işin aslını öğrendikten sonra oy yaydan çıkmış on binlerce üyesini kaybetmiş ve eski günleri arar duruma gelmişlerdir. Zalim gaddar denen Saddam bir hiç uğruna bahanelerle katledilmiş ülke harabeye çevirilmiştir. Bu duruma sebep olan muhalif güçler ise şuan ülke hakimiyetini kaybetmiştir. Suriye ve Mısır örneği de aynı değil midir?

Türkiye için durumu değerlendirmeye çalışalım; küresel aktörler Ortadoğu da ki hegemonyalarını güçlendirmek ve BOP’un aşamalarından biri olan ülkelerde ki yönetimi ele geçirmek amacıyla Türkiye’de ki üsleri kullanmaları gerekiyordu. Türkiye hükümeti bu talebe uzun bir süre sıcak bakmadığı içinde ABD bölgede farklı yapılanmalara destek vererek amacına ulaşmak istedi.. Diğer bir anlamıyla geçici maşa müttefik buldu. Bunun farkına varan Türkiye, üsleri ABD kullanımına açarak geçici müttefiklerin işine son verdi. Yani daha öncede dediğimiz gibi ABD daha güçlüyü tercih ederek yıllarca kullanmaya çalıştığı grupları sahne dışına aldı. Şeytan üçgeni çok iyi biliyor ki Türkiye olmadan BOP aşamaları gerçekleşemez. O yüzden Türkiye işgali en son basamakta yer almaktadır.

#

29 Tem 2015 - 04:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.