Erdoğan’a güçlü rakip lazım

Türkiye'de gündem çok kolay değişir hatta günde on defa gündemin değiştiği bile oluyor. Gündem bu kadar kolay değişebiliyorken siyasi partilerin

Türkiye’de gündem çok kolay değişir hatta günde on defa gündemin değiştiği bile oluyor.

Gündem bu kadar kolay değişebiliyorken, siyasi partilerin gündemi değişmiyor aslında…

Bu aralar özellikle muhalefet partilerin gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Şimdi muhalefet Başbakana bir rakip çıkarmak istiyor ama bu kişinin kim olacağını bilmiyor. Çünkü Başbakan karşısında bu şanslarının zor olduğunu biliyor.

Bu yüzden de başbakana rakip olacak kişinin öncelikle, herhangi bir şekilde partizanlığı bulunmamalı. CHP’lilere de, MHP’lilere de, BDP’lilere de eşit mesafede olmalı… Şu bakımdan; CHP’lilerin güvenini kazanmasını bilmeli, MHP’liler “evet bundan daha iyisi olamaz” diyebilmeli. AK Parti’ye gönül vermiş Kürtlerin kafasını karıştırabilmeli yoksa Erdoğan karşısında işi çok zor.

Cumhurbaşkanı kadın olsun diyorlar, tamam olsun biz de istiyoruz ama bir kadın bu millete sert davranabilir mi? Medyaya baskı yapabilir mi, “ben kanuna uyarım ama saygı duymak zorunda değilim” diyebilir mi? Bir kadın, cemaate meydan okuyabilir mi?

Bir kere Başbakana rakip olacak kişinin mazlum rolü oynaması lazım, aynı zamanda bu mazlumluğunu satabilmeli. Düştüğü zor durumlarda halkı rahat bir şekilde arkasına alabilmeli, gücüyle haklı olduğunu sergilemeli. Malum insanımız haklı olanın değil, güçlünün yanında yer alır. Batıya karşı olmalı ama aynı zamanda batıyla bağlantısını koparmamalı.

Sosyal paylaşım sitelerini kapatabilmeli mesela, ama bu kapatma durumlarını halkın yararına göreymiş gibi yansıtabilmeli.

“KK, CHP’nin başından alınmalı” ymış

Öyle diyor Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin başından alınmalı, alınacak da zaten diyor. Neden? Kılıçdaroğlu’nun kime zararı var. Başarısız olabilir, tecrübesiz olabilir, geçmişte SGK’yı batırma noktasına getirmiş olabilir ama o asla kötü biri değil. Kendisini yumruklayan kişiyi bile affedecek kadar iyi yüreklidir. Bu zamana kadar hiçbir vatandaşından şikayetçi olmadığını söylüyor Kılıçdaroğlu. Bence Gökçek şükretmeli Kılıçdaroğlu gibi biri CHP’nin başında olduğu için. Sonuçta sana zararı yok aksine kârı var. Kılıçdaroğlu halkı kandırmasını bilmiyor çünkü, mazlum rolü oynayamıyor, başarısız olabilir ki; bunu kendisi de kabul ediyor ama “KK, CHP’nin başından alınmalı” şeklindeki bir kelime hiç hoş bir kelime değil.

Biz adayı tanımıyoruz ki; ampule oy veriyoruz

Bu kelime seçim dönemlerinde doğu ve güneydoğu bölgesinde en çok kullanılan kelimedir. Soruyorsun yaşlı bir adama; kime oy vereceksin diye “ampule” der. Ampulün adayı kim dersen bilmez ama ampule oy vereceğini iyi bilir. Neden ampul diye sorduğun zaman “öğrencilerimize maaş veriyor” derler. Ama kendilerinden kepçeyle alınıp, kaçıkla kendilerine verildiğinin farkında değiller. “Çözüm sürecini başlattı” derler, bilmezler ki; bu sürecin başlatılmasında İmralı’nın daha büyük etkisi olduğunu. Bu zamana kadar suçsuz yere bombalanan insanların olduğunu, faili meçhulleri bilmezler. Seçim dönemlerinde aldıkları sözleri, yardım malzemeleri karşısında kendilerini minnettar hissediyor ve “oyumu ampule vereceğim” diyor.

#

11 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.