Ah Bahçeli ah!

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu karmaşa yetmiyormuş gibi parti liderlerinin hareketleri tıpkı ortaokulda okuyan çocukların davranışlarını andırıyor.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu karmaşa yetmiyormuş gibi, parti liderlerinin hareketleri, tıpkı ortaokulda okuyan çocukların davranışlarını andırıyor.

“Sen oraya gidemezsin” “nasıl gidemem” “gidersem istifa edeceksin” “Beni istifaya çağırmak senin haddin değil”…

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında bu diyalog dönüyor. İlk-orta okullarda da bu durumlar yaşanır ya öğrenciler arasında… Birbirlerini gaza getirmek için kullandıkları yöntemdir bu…

Ülkenin çözmesi gereken onca sorun varken, başbakan Bahçeli’yi gaza getiriyor. Bahçeli de bu gaza kapılıp, sonunu düşünmeden Tunceli’ye gitti. Bahçeli, cesaretini göstermek amacıyla Tunceli’ye gideceğini ve giderken, Davutoğlu’nun istifa etmesini istedi.

Çok merak ediyorum; Bahçeli, Tunceli’de yaşadığı durumu, sebebiyet verdiği olayları daha önce hesap edemedi mi? Kayseri gibi, Uşak gibi, Elazığ gibi, Kırşehir gibi zannetti Tunceli’yi?

Bilmiyor muydu Tunceli’de halkın onu kabul edemeyeceğini? Madem öyle ne diye gaza gelip Tunceli’ye gidiyor. Tunceli’de ne yaptı?

-Onu koruyan polislere hitap ederek, Davutoğlu’na, “Bak ben buradayım, hadi istifa et” dedi. O esnada tüm Tunceli kendisini protesto ediyordu. Davutoğlu’ndan jet yanıt geldi: “Beni istifaya çağırmak senin haddin değil, bu makamda kimin oturacağına halkım karar verir” dedi.

-Tunceli karıştı, Bahçeli’yi dinlemek zorunda kalan polisler, bu sefer göstericilere müdahale etmek zorunda kaldı. Bahçeli’yi dinleyecek kimse kalmadı. Esnafı ziyaret etmeye de cesareti kalmadı Bahçeli’nin… Programını iptal ettirmek zorunda kaldı. Elazığ’a geçti.

Bundan sonra, Bahçeli, Davutoğlu’na “Tunceli’ye gidemezsin dedin, gittim” dese olmaz, “Ben gittim hadi sen istifa et” desen olmaz. Yani Bahçeli, cesaretinin peşinden gitmeye çalışırken, bin pişman oldu diyebiliriz. Tunceli gezisiyle kendi tabanının bile alay konusu oldu. Tunceli’ye gidemeyeceğini anladı. Aksilik işte; tuttu mu bir kere, tutuyor. Konvoyu kaza geçirdi.

Kazaya baktığınız zaman, kaza nedenini anlamak zor değil! Sürat! Belli ki korumaları, Tuncelilerin onları kovalayacağını düşündü. Bir parti liderine hiç yakışmadı. Bozkurtların mangal yüreği nerede kaldı? Bence Bahçeli’nin yapması gereken, orada ne pahasına olursa olsun, programına devam etmesiydi. Kendi imajı açısından.

Peki ne oldu biliyor musunuz? Davutoğlu bundan daha sonra Bahçeli’ye daha kolay yüklen

ebilecek. En zor zamanında “yiyorsa Tunceli’ye git” diyecek. Ve bu cümle eminim tarihe bile geçer.

#

28 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.