Develi’de bıçakçılarda yoğunluk başladı

Develi İlçesinde Kurban Bayramına Sayılı Günler Kala Bıçak Bileme İşi İle Uğraşan Esnaflarda Yoğunluk Arttı.

Develi ilçesinde Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bileme işi ile uğraşan esnaflarda yoğunluk arttı.

Develi’de bıçak bileme işi ile uğraşan Mehmet Kazankaya, bayramın yaklaşması ile iş yoğunluğunun arttığını belirterek, "Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, bıçakları mod zımpara ile yapıyoruz. Bu zımparayı Türkiye’de ilk kez ben buldum. O zaman benimle dalga geçiyorlardı, kağıt zımpara ile açılır mı diye ama şu anda Türkiye piyasası komple bu zımparaya döndü. Onunla da yetinmedim, dünyanın en kaliteli bıçak açma makinesini Develi’ye getirdim. O makineylede Develi’mize en güzel şekilde, bıçaklarının ağzına özel bir büküm vererek en güzel şekilde açıyoruz. Bu büküm bıçağın dönmemesini sağlıyor. Kaliteli bıçak yoktu yani şu ana kadar 4 bin bıçak açtıysak bun içinde 6-7 tane kaliteli bıçak çıkıyor. Bu makineyi ondan getirme ihtiyacı duyduk. Develi’ye en güzel şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kazankaya, "Kağıt zımpara bu, bunu İstanbul’daki seminerdeki anahtarcı arkadaşlar demiş ki, Develi’de böyle birisi var, kağıt zımparayla açıyor diye. Onlarda sonradan bunun makinesini yaptılar. Bana da dergi gönderdiler, dergide de taş devrine son mod zımparayla bıçak açılıyor diye yazdılar. Senin buluşundan esinlenerek, istersen sana bu makineyi hediye edeceğiz dediler. Ben memnun oluyorum, çünkü herkese yayılsın. Bunlar dönerken rüzgar verir, kesinlikle yanmaz ve ateş çıkarmaz" ifadesinde bulundu.

#

08 Ağu 2019 - 12:22 Kayseri- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.