KMÜ resim bölümü ilk öğrencilerini alacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (kmü) Sanat Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümüne Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alınacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümüne özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak.

Üniversite bünyesinde yeni açılan ve ilk öğrencilerini alacak olan Resim Bölümüne 2019-2020 eğitim-öğretim yılında özel yetenek sınavı ile 2’si engelli aday olmak üzere toplam 20 öğrenci kabul edilecek. KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümüne ön kayıt yaptırabilmek için adayların 2019-YKS sınavı TYT puan türünden en az 150 ve üzeri, engelli adayların ise 2019-YKS sınavı TYT puan türünden en az 100 ve üzeri puan almış olması gerekiyor. Ön kayıt başvuruları 05-09 Ağustos 2019 tarihlerinde adaylar ön kayıt başvurularını 05-09 Ağustos tarihleri arasında //www.kmu.edu.tr/stm adresinden online olarak gerçekleştirecekler. Ön elemeyi geçerek özel yetenek sınavına giriş hakkı kazanan adayların 1’inci Aşama Sınavı 20 Ağustos 2019 Salı günü ve 2’inci Aşama Branş Yerleştirme Sınavı 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi binasında yapılacak. 1’inci aşama sınavından 60 ve üzeri puan alan adaylar ikinci aşama sınavına girebilecek. Sınav sonuçları ise 22 Ağustos’ta açıklanacak.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı hakkında ayrıntılı bilgiye //www.kmu.edu.tr/stm adresinden ulaşılabilecek.

#

24 Tem 2019 - 09:34 Karaman- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.