Urfa'da anlamlı kumbara

Karaköprü Belediyesi tarafından 'Kitap kumbarası projesi” başlatıldı. Kumbarada biriken kitaplar ilçeye bağlı kırsal mahallelere gönderilecek.

Urfa'da anlamlı kumbara
Video için play'e tıklayın

Sosyal belediyecilik anlayışı ile insan odaklı projeler üreten Karaköprü Belediyesi farkındalık oluşturmak için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bir AVM’ye yerleştirilen “Kitapkumbarası” ile birikecek kitaplar kırsal mahallelerde ki çok amaçlı salonlara gönderilecek.Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile Başkan Baydilli “Kitap Kumbarası”na ilk kitabı atarak kampanyayı başlattı.Proje ile ilgili konuşan Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Okuyan bir Şanlıurfa’nın olması için Urfa City Alışveriş merkezimize bir Kitaplık koyduk. Burada vatandaşlarımız okuduğu kitapları kitap kumbaramıza atarak daha fazla insanın kitapla tanışmasını sağlayacak. Kitap kumbaramızda biriken kitapları Karaköprü İlçemize bağlı kırsal mahallelerde yapmış olduğumuz çok amaçlı salonlarda ki kütüphanelere götüreceğiz” dedi.
“Bir şehrin gelişebilmesi için insanların okuması gerek” diyen Başkan Baydilli, “Türkiye ve güneydoğu olarak okuma anlamında çok iyi yerlerde değiliz. Bir söz vardır. “Bir ilçenin kütüphanesinde okuyan insanlar varsa, ileride o ilçeyi kurtaracak, bir şeyler yazacak insanlar vardır” . Bu nedenle biz Karaköprü Belediyesi olarak her zaman okumaya önem veriyoruz. Dinimiz İslam diyor ki; “İlim Çin’de de olsa gidip öğreneceksin” ve Hz Ali’nin bir sözü de; “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” . Biz bu sebepten dolayı okuyacağız, öğreneceğiz ve öğreteceğiz. İnşallah burada biriken kitaplar gençlerimize okuma alışkanlığını aşılayacak” diye konuştu.
Şanlıurfa’da ki tüm vatandaşlara seslenen Başkan Baydilli, okudukları kitapları “Kitap Kumbarası” na atmalarını ve onlarında bu proje destek vermelerini istedi.

25 Şub 2016 - 10:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.