Karaköprü’de Öğrencilere Semineri

Karaköprü Belediyesi tarafından ilçedeki Evliya Çelebi Meslek ve Teknik Lisesi'nde öğrencilere madde bağımlılığı ve düzenli beslenme ile ilgili

Karaköprü’de Öğrencilere Semineri
Video için play'e tıklayın

Karaköprü Belediyesine bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Karaköprü Şubesi ve Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki Evliya Çelebi Meslek ve Teknik Lisesi’nde ‘madde bağımlılığı’ ve ‘düzenlibeslenme’ konularında seminer verildi.

Madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak ve son dönemlerde artan obezite sorununa karşı düzenli beslenmeyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen seminere öğrenciler ilgi gösterdi.

Din adamı İsmail Zorlu öğrencilere insanın dünyaya geliş amacı ile ilgili bilgiler verirken, madde ve alkol bağımlılığından uzak durma yolları, bağımlılığın yol açtığı zararları aktardı.

Zorlu, ""Allah insanı en güzel bir şekilde yarattı ve bizleri en güzel nimetleri verdi Bizler haşirden ebede giden yolcularız. Ve bu yolculuk sonucunda ahirete gideceğiz. Hesap gününde bize lazım olacak olan güzel amelleri işlemeliyiz "dedi.

Diyetisyen Vildan Tenekeci ise düzenli beslenme konusunda yapılması gerekenleri aktarırken, son dönemlerde yaygınlaşan obezite sorununa dikkat çekti. Diyetisyen Tenekeci, "Daha sağlıklı yaşayabilmemiz için yeterli miktarda ve belirli zamanlarda beslenmeliyiz. Genellikle üç öğünde alınması gereken beslenmeyi tek bir seferde alıyoruz ve bu yanlış bir alışkanlıktır. Obezite sorunuyla karşı karşıya kalmamak için üç ana öğünde düzenli bir şekilde beslenmeliyiz ve günlük birkaç dakika da olsa egzersiz yapmalıyız" diye konuştu.

Madde bağımlılığının son zamanlarda karşımıza çıkan büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Sosyolog Rahime Sürücü, "Sizler ergenlik dönemindesiniz. Bir gruba dahil olmak için veya söz sahibi olmak için o gruba benzemeye çalışıyorsunuz ama bu geri dönüşü olmayan yola girmek demektir. Girmek istediğiniz grupta madde bağımlısı olabilir, kötü alışkanlıklar kazanabilirsiniz" diyerek öğrencilerin çevrelerine de dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Sosyal Hizmet Uzmanı İbrahim Kölge ise madde bağımlılığının zararlarını bir hikâyeyle anlatarak öğrencilerin bu konularda çok dikkatli bir şekilde hareket etmesi gerektiğini aktardı.

Karaköprü Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Karaköprü Şubesi ve Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan seminerler merkez ve kırsaldaki okullarda devam edecek.

22 Ara 2017 - 09:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.