Karaköprü’de Kedilere Sıcak Yuva

Karaköprü Belediyesi Sokak hayvanlarının daha korunaklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmesi amacıyla 'Kedi evleri” projesini başlattı. Proje kapsamında

Karaköprü’de Kedilere Sıcak Yuva
misafir
Video için play'e tıklayın

Yaptığı önemli projelerle birçok belediyeye örnek gösterilen KaraköprüBelediyesi, Özel Şanlı Gelişim okulları ile ortaklaşa “Kedi evi” projesini hayata geçirdi.

Çankaya Mahallesi İbrahim Tatlıses parkında başlatılan projeyi yerinde inceleyen ve proje hakkında bilgi alan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’da ilk kez gerçekleştirilen projenin örnek teşkil edeceğini söyledi.

"İnsanoğlunun en büyük özelliği merhametli olmasıdır" diyen Başkan Metin Baydilli, "İnsanoğlunun insana, hayvana ve Doğaya merhametli olması gerekir. Bizler merhametli olacağız ki doğa da bize merhametli olsun. Bu nedenle Karaköprü Belediyesi olarak kışın soğuktan, yazın aşısı sıcaktan sokak hayvanlarının korunması amaçlıya bu projeyi geliştirdik. Proje kapsamında parklarımıza kedi evleri yerleştirdik” dedi.

Kedi evlerini yapan Sanlı Gelişim Okulları öğrencilerine teşekkür eden Başkan Baydilli, “Gelişim okulları bu konuda bize destek sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kedi evlerinin yapımında bulunan öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu bilinçle yetişmeleri bizi sevindiriyor. Projeyi İbrahim Tatlıses parkımızda başlattık. İlerleyen günlerde tüm parklarımızda bu kedi evlerini yerleştireceğiz” diye konuştu.

Özel Gelişim Okulları Müdiresi Nurten Dalbaşı ise şunları söyledi:

“Küçük ellerden büyük işler çıkabildiğini kanıtlamak adına okulumuzun teknik teknoloji atölyesinde üretilen kedi evlerini Karaköprü Belediyemizin proje ortaklığı ile birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyuyorum. Bunun tüm insanlara örnek olmasını diliyorum. Küçük ellerden büyük işler becerildiğinin ispatıdır”

Öte yandan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli İbrahim Tatlıses parkı içerine yerleştirilen kedi evlerinin Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından her gün yem bırakılacağını sözlerine ekledi.

08 Şub 2018 - 14:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.