KARAKÖPRÜ 6 YILDA ŞAHLANDI

Büyükşehir olan Şanlıurfa'nın çağdaş ve modern yüzü Karaköprü ilçesi son 23 yılda köyden ilçe statüsüne geçerek büyük bir gelişme kaydetti.

1992 yılında 'köy statüsünden' 'beldeye' dönüştürülen ve nüfusu yaklaşık 2 bin 700 olan Karaköprü, bugün 115 bin nüfusu, modern yapıları, geniş cadde ve bulvarları ile Şanlıurfa'nın en gözde ilçesi konumuna geldi.

YATIRIMCILARIN GÖZDE MERKEZİ KARAKÖPRÜ

2000 yılında nüfusunu 13.200’e, ilçe olduğu 2014 yılında ise nüfusunu 45 kat artırarak 115 bine çıkaran Karaköprü, yeni yapıları ve cazibe merkezleriyle nüfusunu artırmaya devam ederken, birçok yatırımcının da gözde merkezlerinden biri haline geldi.

Karaköprü ilçesinin bu denli büyüyüp gelişmesinde şüphesiz en büyük pay Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’ye ait. Göreve geldiği ilk günden itibaren Karaköprü’nün gelişmesi için gece gündüz demeden çalışan Başkan Çiftçi, ilk etapta modern bir ilçenin temellerini attı.

HAYAL OLAN PROJELER GERÇEKLEŞİYOR

Modern yapıları, geniş caddeleri, bulvarları, ikram çeşmeleri ve ilçenin bazı noktalarına yaptırılan saat kuleleri ile Karaköprü adeta modern şehirlere benziyor. Herkesin hayal olarak gördüğü projeler bir bir hayata geçiyor.

170 bin m2 alana yaptırılan mesire alanı ile Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alanını ilçeye kazandıran Başkan Çiftçi, sporun her alanına büyük önem vererek, Faruk Çelik Spor Kompleksi başta olmak üzere ilçeye birçok spor tesisi kazandırdı ve gençlerin spor yapmasını sağladı.

9 bin m2 alan üzerine inşa ettiği Aquapark sosyal tesis ile vatandaşlara tatil keyfini Karaköprü ilçesinde yaşattı.

“YAŞAM PARKI” PROJESİ BÖLGEYİ ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEK

Türkiye’deki birçok Büyükşehir Belediyelerinin bile adından söz edemediği projeler, Karaköprü de gerçekleşiyor. Karaköprü halkı, her şeyin en iyisine layık şuurunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Karaköprü Belediyesi, 110 bin m2 alana yaptırılacak olan ve bölgenin en büyük yeşil alanı projesi olarak bilinen yaşam parkı projesini hayata geçirdi. ‘Yaşam Parkı’ projesi bitirildiğinde ilçe âdeta çekim merkezi haline gelecek. İlçeye yapılacak diğer projelerle birlikte, teleferik projesi de bölgede bir ilk olacak.

#

01 Eyl 2015 - 16:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.