6 ayda tamamlanan halının ipini Baydilli kesti

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Halı Dokuma merkezinde yaklaşık 6 ayda dokunarak tamamlanan halının

6 ayda tamamlanan halının ipini Baydilli kesti
Video için play'e tıklayın

Hayata geçirdiği örnek projelerle takdir edilen Karaköprü Belediyesi, ev hanımlarını üretkenliğe teşvik etmek adına çalışmalarını sürdürüyor.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren halı dokuma merkezini ziyaret etti.
Kursta eğitim gören kadınlar tarafından yapılan el işi halıları inceleyen Başkan Baydilli, yaklaşık 6 ayda dokunarak tamamlanan ipek halının iplerini kesti.
Başkan Baydilli, Karaköprü Belediyesi olarak bu gibi kursları sadece şehir merkezinde değil Kırsal Mahallelerde de açmayı planladıklarını söyledi.
Amaçlarının kadınları hak ettikleri yere taşımak olduğunu aktaran Başkan Baydilli, “Belediyemizin bünyesinde hizmet veren halı dokuma merkezimizi ziyaret ettik. Uzun bir süre uğraş verilerek bitirilen bir halının iplerini kestik. Sosyal belediyecilik gereği bu ve buna benzer merkezleri açarak kadınlarımızın da istihdamına yönelik hizmetleri yapmaya devam ediyor. Karaköprü Belediyesi olarak bu gibi kursları sadece şehir merkezinde değil Kırsal Mahallelerimizde de açmayı planlıyoruz. Bizim amacımız buradaki kadınlarımızı hak ettikleri yere taşımak. Bir nebze de olsa kendi ailelerine ve aile bütçelerine katkıda bulunmasıdır. Ben halı dokuma merkezimizdeki kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Zor bir iş yapıyorlar. El emeği göz nuru halıları dokuyorlar” dedi.

23 Şub 2016 - 12:04 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.