Tatilden Sağlıklı Dönmenin Sırrı!

Bütün bir yıl özlemle beklenen tatile çıkarken mutlaka yanınıza almanız gerekenler var. Prof. Dr. Dilek Demir Erol dikkat edilmesi gerekenleri şöyle

Bütün Parfümleri Yanınıza Almayın

Tatilinize tüm parfümlerinizi yanınızda götürmeye kalkmayın. Hem size uyan hem de taze ve genç bir yaz kokusu seçin. Eğer başarılı bir yaz kokusu seçerseniz sizi gündüz denizde, akşam barda dikkat çekici kılacaktır. Parfümün seçimi önce iyice araştırılmalı ve alkolsüz çiçek kokuları tercih edilmeli. Bu konuda önerimiz The Des Vignes, Fleur De Vigne, Zesten De Vigne gibi eczanelerde bulabileceğiz hafif, etkileyici ve kalıcı parfümlerdir.

Güneş Koruyucu Kremleri Sadece Plajda Değil Her Zaman Kullanın

Güneş koruyucu kremi sadece plajda güneşlenirken değil, geri kalan zamanınızdaki gezintilerinizde de kullanmalısınız. UVA ve UVB ışınlarının her ikisinden de sizi koruyacak bir krem seçmeye özen gösterin. Hem UVA hem de UVB ışınlarını süzen ve araştırıcıların farklı maddeleri bir araya getirerek etkiyi arttırmasıyla oluşan güneş ürünleridir. Güneş koruyucu kremler daha sağlıklı ve güzel bir bronz görünüme ulaşmanızı sağlarken aynı zamanda cildinizin ipeksi bir yumuşaklıkta kalmasını sağlayacaktır.

Cilde nemlendirici sürmek (Advance B5,Peptide Mobilizer, Kollagenli nem maskeleri, Regenerum gel, regenerum oil vs) soyulmayı ve kuruluğu hafifletebilir. Antioksidan bir serum (Soothing serum, Vinosource serum, DNA RNA yenileyici kremler vs), güneş koruyucu ile birlikte güneşe çıkmadan önce kullanılırsa güneş hasarını önlemede yardımcı olur. Cildin içerisindeki proteinleri artırmak, bunun için de protein üreteçlerini uyarmak için cildin dışarıdan hyaluronik asit (Fillerina gece, gündüz ve gel, lavanta yağı, Aynısafa ve lavanta (1/1) yağı karışımı) içerenkozmetikürünleri uygulamak en doğru yoldur. Cildin nem tutan proteinlerini artırmak için meyve asitleri, hegzapeptid içeren ürünler, A vitamini ve antioksidan C vitamini içeren ürünlerden faydalanmak mümkün. Protein yapısındaki ürün olarak snail gel veya krem hızla cildin nem kapasitesinin artırılmasını sağlar. Çocuklardaki hasarı gidermek için recovery kremler kullanılmalıdır.

Nemlendiriciler ve MineralMakyajMalzemeleri

Tatilinizde bu ürünlerin en mineral olanlarını tercih etmeniz gerektiğini ve makyajınızı doğal görünüm de tutmanız gerektiğini asla unutmamalısınız. Sıcak havada ağır makyaj ürünleri hem cilt sağlığınız hem de görünümünüz açısından felakete dönüşebilir. Mineral makyaj pudralar; So-Bronze 3, SPF 20 Pure Pressed Base, SPF 30 Powder - Me, Toleriane Teint mineral, fondötenler; SPF 30 Dermacover Mineral Foundation, SPF 35 Dermablend Foundation 16 saat etkili, BB Krem Glow Time. Mineral nemlendirici spreyler; balance hydration sprey, Eau Thermale, Eau de Rasin - üzüm suyu, thermal spring water, D2O Hydration, Prommist spreyler tercihiniz olmalı.

Suya Dayanıklı Maskara Kurtarıcınız Olabilir

Eğergöz makyajıolmadan yapamayanlardansanız, doğal bir görünüm için tek bir ürün seçme hakkınız var, o da “maskara”. Tabii ki suya girdikten sonra panda gözü makyajına sahip olmamak için bitkisel, mineral ve suya dayanaklı olanlarını tercih edin.

Saç serumu İle Saçlar Sağlığını Koruyor

Tuzlu su, havuz suyu, sıcaklık ve nem saçlarınızı yıpratır. Tatilden sağlıksız saçlarla dönmek istemiyorsanız çantanıza mutlaka birsaçserumu bulundurmalısınız. Argan yağı, mango yağı gibi yağlar ve saç koruma spreyi ile saçlarınızı güneşten koruyabilirsiniz.

Prof. Dr. Dilek Demir Erol

#

09 Ağu 2015 - 12:39 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.