ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ANISINA RESİM SERGİSİ AÇILDI

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Bahçeşehir Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Gül Karakeçili 'Yarım'

BİN 134 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye’de meydana gelen kadın cinayetleri bitmek bilmiyor. Her seferinde Türkiye’nin faklı illerinde meydana gelen kadın ölümleri, masum insanların hayatına mal olurken, yapılan araştırmalara göre ise son beş yıl içinde bin 134 kadın öldürüldü ve onlarcası da psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldı.

Farklı gerekçelerden dolayı yaşanan bu insanlık dışı vahşete dikkat çekmek için birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve sanatçılar, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde farklı etkinlikler yaparak meydana gelen bu üzücü olaya dikkat çekti.

SERGİDE ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN FOTOĞRAFLARI YER ALDI

Yaşanan bu utanç verici manzaraya dikkat çeken isimlerden biri de Bahçeşehir Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Gül Karakeçili oldu. Ressam Karakeçili, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda "Yarım" isimli resim sergisi açtı. Sergide, canlandırma ve kurgu yerine katledilen kadınların fotoğrafı yer aldı.

“TÜRKİYE’DE HERGÜN BİR KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR”

Hem hüzünlendiren hem de düşündüren resim sergisiyle ilgi bilgi veren Ressam Gül Karakeçili şunları söyledi: “ Son beş yılda Bin 134 kadın öldürülürken, geçtiğimiz ekim ayında ise 26 kadın katledildi. Türkiye'de her gün en az bir kadın öldürülüyor. Hem de en yakınları tarafından; kocaları, babaları ağabeyleri”

“SERGİDE GÖRDÜĞÜNÜZ KADINLARIN HİÇBİRİ YAŞAMIYOR”

“Bu sergide gördüğünüz kadınların hiçbiri ne yazık ki hayatta değil. Ben de 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde onların anısına düzenlemiş olduğum "Yarım" adlı sergiyle yarım kalan hayatlarını, hayallerini gözler önüne sermek istedim” dedi.

Ressam Gül Karakeçili son olarak “Şiddetin son bulmasını ümit ediyorum” dedi.

HABER: Rıdvan ORTAKAYA

#

28 Kas 2015 - 08:30 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.