Kadına karşı şiddetle mücadelede seferberlik

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre Bakanlık kadına yönelik şiddete ilişkin yasal eğitim ve farkındalık artırma kurumlar arası işbirliği

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre,Bakanlık,kadına yönelik şiddete ilişkinyasal,eğitim ve farkındalık artırma, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon artırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesi başlıkları altındaçalışmalarını sürdürüyor.

Kadına yönelik şiddet eylem planlarının üçüncüsünün hazırlığına 2014 yılı son çeyreğinde başlandı. Tüm mevzuatın etki analizi ve yasal mevzuattaki iyileştirmelerin yapılması,ikincil mevzuatın tamamlanıpuygulamadaki eksikliklerin ortadan kaldırılmasıhedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önleyici, koruyucu, caydırıcı ve rehabilite edici tedbirler üzerinde çalışıyor.Bu tedbirler kapsamında ülkede bugüne kadar kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda iki eylem planı yapılarak uygulandı. Bu eylem planlarından birincisi 2007-2010 yıllarını, ikincisi ise 2012-2015 yıllarını kapsıyor.Son eylem planınınsüresi 2015 yılı sonunda dolacak.

Kadına yönelik şiddete karşı ulusalseferberlik kapsamındaAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıve diğer bakanlıklar tarafından8 Mart 2015'te planınuygulama tarihinden bir yıl önce uygulamayageçildi.

2008 yılında hazırlanan 2015-2020 yıllarına kapsayacak şekilde güncellenen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı"nıngüncelleme çalışmaları kapsamında, eylem planındakadın ve eğitim, kadın ve sağlık,kadın veekonomi, kadın ve yoksulluk, kadın ve medya gibisekiz farklı konu başlığınınhazırlanmasıöngörülüyor.

Eylem planlarının tümünde yer alan önleyici çalışmalarınönemli unsurlarından birini eğitimler oluşturuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın konukevleri,ihtisaslaştırılarak,açık, düşük ve yüksek güvenlikli kategorilerindeyeniden yapılandırılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ısrarlı takip ve şiddet mağdurlarını korumak amacıyla elektronik takip sistemi uygulanacak.

#

09 May 2015 - 10:22 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.