Her Kadının Bilmesi Gereken Güzellik Sırları

Kadınlar bakım denildiği zaman erkekler gibi değildirler. Onlar daha özenli ve dikkatli bir şekilde hareket ederler. Genelde çoğu nasıl bakım yapması

Cilt temizleyiciler çoğu zaman kullandığımız ve genele sorduğumuz zaman ihtiyacımızı karşılayan ürünler olarak bilinirler. Ancak aşırı kimyasal içeren ürünlerin cilt üzerindeki etkisi de olumsuz yöndedir. Bu nedenle de önemli olan konu cilt bakımı temizleyicileri seçerken onların tahriş etmeme özelliğinden yola çıkarak hareket etmeli. Bunun içinde öncelikli olarak yapmanız gereken şey bir cilt analizi yaptırmanızdır. Bu güzellik merkezlerinde ucuz rakamlara yapılabilecek zaman almayan bir uygulamadır. Cilt temizleyicileri kadar evinizin temizliği ve cildinizin temizliği için kullanmış olduğunuz ürünler Alkol, koku, tahriş edici madde, ve de cildin gözeneklerini tıkayan ürünler olmaması gerekir. Cilt temizleme ürünlerinin her zaman doğal olması gerekmez çünkü doğal olan ürünlerde bazen ciltte tahrişe neden olabileceklerdir.

Parlak Bir Cilt İçin

Parlak bir cilt için yapabileceğiniz çok şey vardır. Ve başarılı olduğunuzda da emin olun etrafınızdaki bayanları ciddi biçimde kıskandıracaksınız. Güzel bir cilde sahip olan bayanların ortak özelliklerine bakarsanız onların yeşillikleri çok tükettiklerini görebilirsiniz. Çünkü içerisinde A vitamini ve de potasyum içeren maddeler vardır. Aynı zamanda evinizde yapacağınız doğal maskelerle de cildinizin daha parlak ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

İnsanın yaşına bağlı olarak cildi de yaşlanmaya başlayacaktır. Bu nedenle de cildin yaşlanmasının önüne kimse geçemez. Burada önemli olan konu bu yaşlanma etkilerini en aza indirmektir. Örneğin peelingler yaşlanmanın geciktirilmesinde etkilidirler. Burada kimyasal peelinglere baktığınız zaman cildin üzerindeki ince çizgileri ortadan kaldırdığını ve böylelikle de kırışıklıkların önlendiğini görebilirsiniz. Kimyasal olan bu peelingler cildin daha temiz bir görünüme kavuşması için etkilidir. Unutmayın ki cilt kendi kendisini yenileyebilen bir organdır. Bu nedenle de cildin üst katmanı kalktığında altından yeni bir katmanda gelmiş olacaktır. Kimyasal peelingleri gözün çevresinde ve de ağzın çevresinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak güneşe doğrudan maruz kalmak veya olması gerektiğinden az su tüketmek cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.

Her kadın kusursuz bir cilde sahip olmak ister bunun içinde cildi şekerle ovalamak iyi olacaktır. Bu uygulama hakkında bir çok bayanın bilgisi olmayabilir ve de bu nedenle de biraz farklı gelebilir ancak cildinizi şekerle ovaladığınızda deri dökme işlemini yapmış olursunuz. Dairesel hareketler çizerek uygulayıp daha sonrasında cildinizi ılık suyla yıkamalısınız. Cilde elle hafif dokunuşlar uygulayarak kurulamalısınız.

Kolay uygulanan güzellik sırları arasında tırnakları da es geçmemek gerekir. Çünkü eller güzelliğin en önemli göstergesidir. Zamanla manikür ve pedikür uygulamasını ihmal etmemeniz gerekir. Özellikle bunun öncesinde ellerinizi suda bekletin bu ılık su olabilir. Ama suyun içerisine duş jeli karıştırın bu karışımın içerisinde 5 dakika beklettiğinizde ellerinizin daha yumuşak olduklarını görebilirsiniz. Bu dakikadan sonra artık manikür için elleriniz hazır demektir. Pediküre başlamadan öncesinde ise ayaklarınızı yağlamalısınız. Örneğin parafin yağı ayakları yumuşatmak için etkilidir. Yağı sürdükten sonra yavaş yavaş ovalayın sonrasında ayaklarınızı bir selofanla sarın ve on beş dakika boyunca bekletin ardından selofonu çıkardığınız zaman ayaklarınızın daha yumuşak olduğunu görürsünüz.

Saçlar için Güzellik Sırları

Güzelliğe zincir vuracak konulardan bir tanesi de kepeklerdir. Bu erkekler için olduğu kadar bayanlar için de bir tehdittir. Hatta bazı insanlar vardır ki saçlarında o kadar fazla kepek olur ki siyah kıyafet giymek bile istemezler. Kepek her insanın sorunu olabilir ancak burada sık şampuan değiştirmek kepeğin oluşumunda etkilidir. Unutmayın ki kepek aslında bir saç derisi sorunudur ve siz üzerine düşmediğinizde ve doğru bir yöntemi bulamadığınızda uzun zaman boyunca sizinle kalabilir. Piyasada kepekle mücadele eden ve ciddi anlamda da fayda sağlayan kepek şampuanları vardır. Çünkü bu kepek şampuan kullanmadan çözümlenmeyecektir. Saçların kepeklenmesi onun sürekli olarak şampuanlanması ve kremlenmesinden yok olmuyorsa o zaman işinin uzmanı bir doktordan yardım alabilirsiniz. Bu daha uygun olacaktır.

Son olarak ise saç kesimini ele almalıyız. Saçlar estetik anlamda çok önemlidir. Bu nedenle de saçınızı kestirirken ya da boyatırken dikkat etmeniz gereken husus yüzünüze uygun olan saç modeli ve rengi belirlemenizdir. Eğer ki doğru bir saç rengini seçemezseniz o zaman güzelliğinizin de önüne geçmiş olursunuz. Bunun yanı sıra saçınızın rengi teninizi tamamlaması gerekir. Eğer ki siz yüzünüzde sırıtacak bir saç rengi tercih ederseniz burada güzelleşmek uğruna yanlış yapmışsınız demektir. Bazen kadınlar marjinal renklerden hoşlanabilirler ancak ilk denemelerin de nasıl bir tepki alacaklarını da kestiremedikleri için bu yöntemi denerler. Deneme yanılma yolu da saçlarda aradığınızın bulunması konusunda önemlidir.

04 Mar 2017 - 12:46 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.