Günlük Bir Makyajda Yapılması Gerekenler

Bayanların olmazsa olmazları tabi ki de makyajdır. Her kadın kendini iyi hissetmek için güzel görünmek ister.

Güzel görünmek daha değerli olduğu hissini verir. Toplumsal hayatta kadını ön plana çıkaran önemli bir unsurlardan birisidir makyaj. Giyilen elbise, ayakkabı, saç modeli ve makyaj birbirini bütünleyen faktörlerdir. Bu faktörlerin uyum içerisinde olması bir kadının mükemmel görünmesine ve kendisinden emin olmasını sağlar. Erkeklerin en büyük yakındıkları konu bayanların yavaş hazırlanmasıdır. Yukarıda ki uyumu sağlamak öyle gelişi güzel yapılacak bir iş değildir. Peki günlük makyaj nasıl yapılır biraz bu konuya değinelim.

Günlük makyaj üç evreden oluşmaktadır;

- Ten üzeri makyaj

- Göz makyajı

- Dudak makyajı

1) Ten Uygulamaları

Günlük ten üzerine makyaj yapılmadan önce makyajsızken yüz yıkanmalı daha sonra tonikle temizlenerek nemlendirici kremler kullanılmalı. Bu uygulama sayesinde makyajınız da doğal görünür. Bunu için minik bir cilt bakımı olarak algılayabilirsiniz. Çünkü ten üzerine uygulayacağınız makyaj çok önemlidir.

Makyaja başlaman önce fondöten seçimi ve BB kremlerini teninize uygun olarak seçmelisiniz. Bu seçimi yaparken uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Kremi yüzünüze noktalar halinde bıraktıktan sonra dairesel şekilde ovalayarak dağıtmalısınız. Aydınlatıcı kullanmak günlük makyajınızın mükemmel olmasına yardımcı olacaktır. Özellikle dudaklarınızın dolgun gözükmesini talep ediyorsanız aydınlatıcıyı dudağınızın üst kısmının ortasına, kaşlarınızın altına ve elmacık kemiklerinize sürmeniz yeterli olacaktır.

2) Göz Uygulamaları

Gözler insanın en dikkat çeken bölgelerin başında gelir. Çünkü gözler bazen hiç konuşmadan çok şey anlatabilir. Günlük makyajda sadeliği tercih etmemizden gözlere uygulanacak birkaç dokunuş güzel gözlerinizi ortaya çıkaracaktır. siyah ve kaliteli bir göz kalemi ile göz çevresine uygulama yaparak, siyah bir maskara ile de kirpiklerinize yapılacak işlem sonucunda makyajınız tamamlanır ve bakışlarınız ön plana çıkar.

3) Dudak Uygulamaları

Dudak makyajında da tercihiniz kesinlikle sade rujlar olmalıdır. Dönemsel olarak tren olan rujlar makyaj modasını takip ettiğinizin bir göstergesi olacağını unutmayınız.

Makyaj Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük sade makyaj yapımında genel olarak ten, göz ve dudak bölgelerine yapılması gerekli olan uygulamalardan bahsettik. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir onlara bakalım.

• Bahsettiğimiz gibi iyi bir makyaj yapabilmek için cildinizin bakımlı olması gerekir. Makyaj öncesi cilt temizleme işlemini muhakkak yapınız. Cildinize her mevsim güneş kremi sürmeniz de faydalı olacaktır.

• Öncelikle cildinize fondöteninizi sürmelisiniz. Cildinizde lekeler ve ya renk farklılıkları mevcut ise fondöten seçiminizi cildinizdeki en koyu renge göre seçmelisiniz. Eğer cildinizin bazı bölgelerinde yağlanma varsa bu bölgelere fondöten uygulamasını biraz daha az yapmalısınız.

• Daha aydınlık ve güzel gözlere sahip olmak için göz kapak ve çevresine pudralı kapatıcı uygulayın. Rengi ise fondöten renginden iki ton açık olmasına özen gösterin. Böylece etkileyici gözlere sahip olmamanız için hiçbir neden kalmaz.

• Buğulu gözleriniz olsun istiyorsanız göz altlarınıza siyah veya geri tonlarda kalen çekip parlaklarınızla yayabilirsiniz. Gözlerin büyük veya küçük oluşu göz kalemi tercihinde etkili olan bir faktördür. Küçük gözlere sahip biriyseniz beyaz göz kalemi kullanmanız uygun olabilir. Ancak ten renginize en uygun yağlı göz kalemlerini gözlerinizin üst iç ve alt iç kısımlarına uygularsanız mükemmeli yakalarsınız.

• Eğer eyeliner kullanmasını bilmiyorsanız makyajınızın akıbeti açısından sizin için en hayırlısıdır. Lakin kullanmasını biliyorsanız sürebilirsiniz.

• Maskara ve rimel gözler için olmazsa olmazlardandır. Bu ürünleri uygularken aşağı doğru bakmanız daha iyi sonuçlar verecektir. Allığınızda muhakkak ten renginize uygun olmalıdır.

• Elmacık kemikleriniz normalden daha belirgin ise bu özelliğinizi fırsata çevirebilirsiniz. Allığınızı sürerken gülerek, yatay şekilde kulağınıza doğru uygulayın.

• Dudaklarınıza sürmeden önce nemlendirici krem sürerseniz yoğun olan rujların kuruyarak pul pul dökülmesini engellemiş olursunuz.

Burada bahsettiğimiz hususlar basit ve kendinizin uygulayabileceği etkili günlük makyaj yöntemleridir. Verilen sıralama ve inceliklere dikkat ederseniz istediğinizi elde edebilirsiniz. En önemli hususlardan birisi de tercih edilen makyaj malzemelerinin kalitesi. Kesinlikle bilinen markalardan almalısınız. Çünkü nerede üretildiği belli olmayan ürünler cildiniz üzerinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Ucuz olan bu ürünler katiyen kullanılmamalıdır. Hiç bir şey sizden daha önemli değildir. Ülkemiz kadınlarının en büyük sorunlarından birisi de bilinçsizce kullanılan makyaj malzemeleri sonucunda meydana gelen sorunlardır. Rüştünü ispat etmiş markaları kullanmak biraz pahalı olabilir ancak sağlığınız açısından önemlidir.

Makyaj malzemeleri kişiye özeldir. Bir başkasıyla paylaşılmamalıdır. Özellikle de göz bu hususta en hassas bölgedir. Enfeksiyon geçiren birisinin ürününü kullanmak gözlerinizin enfeksiyon kapmasına neden olabilir.

Alerjik rahatsızlıklarınız varsa makyaj malzemesi almadan önce muhakkak tek tek denemeli ve sağlığınız için en uygun olanını almalısınız.

Makyaj malzemeleri özelliklerine göre değişiklik gösterse de genel olarak açılmasından itibaren üç ay içerisinde bakteri üretmeye başlayabilir. Çünkü miadı dolan makyaj malzemelerinin yaklaşık olarak %70 inden fazlasının bakteri ürettiği ortaya çıkmıştır.

En son olarak yatmadan önce mutlaka makyajımızı temizlemeliyiz. Çünkü uyku esnasında bütün vücudumuzun dinlenmeye ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır.

21 Mar 2017 - 13:48 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.