Çocuk mu yoksa evlilik mi daha önemli

Ebru Şallı gibi

Ebru Şallı gibi "Eşim çocuğumdan önce gelir" mi diyorsunuz, yoksa her zaman "Çocuklarım" mı?

Biz anneler için iki arada bir derede kalmak ne zor, değil mi? Çocuklarımızla ilgilenmek, bir yandan eş olarak zorunluluklarımızı yerine getirmek... Bazen aradaki dengeyi kurmak erişilmez bir şeymiş gibi... Sahi dengeyi kurmak akla en yatkın çözüm mü? Yoksa arada bir seçim mi yapmak gerekiyor? Hani pek çoğumuzun dediği gibi, "Çocuklarım her zaman benim önceliğimdir." Ama bir zamanlar Ebru Şallı’nın dediğini de unutmadık: "Kocam çocuğumdan önce gelir." Ezber bozucu ama bir yanıyla da düşündürücüydü. Böyle bir öncelik mümkün mü bizim hayatımızda?

Eş olmakla anne olmak arasındaki denge nasıl kurulur; araştırdık. Çoğu evli çift çocuklardan önce ve çocuklardan sonra aralarındaki ateşi canlı tutmaya niyet ediyor. Ama sonra "gerçeklik" devreye giriyor. Bir kere çocuk sahibi olunca hayatımızın bir rutine girmesi kaçınılmaz hale geliyor. İlişkinin dinamizmini canlı tutmaya çalışmak ise hep bir başka bahara erteleniyor. Sonra bir gün bakıyoruz eşimize, "Bu adam kim?" diyoruz. Öylesine uzaklaşmışız ki birbirimizden...

Basit çözüm

Peki bu kaderi nasıl değiştirebiliriz? Bir kere, yetişkinlerin sağlıklı bir ilişki konusunda çocuklarına model olmaları öncelikli bir konu. Çocuklarımıza nasıl sevgi gösterileceğini ve nasıl sağlıklı ilişki yürütüleceğini öğretmemiz gerekiyor. İşte bu nedenle evlilikte bütün aile ve çift olarak birlikte zaman geçirmek, daima birbirimizle iyi geçinmeye çalışmak ve fiziksel temas kurarak sevgimizi göstermek çok önemli. Eşlerin birbirlerine sevgilerini göstermeleri için çocuklardan ayrı zamanları beklemeleri gerekmiyor. Birbirlerine sevgi sözcükleri söylemek için de...

Bir tutam romantizm, bir tutam ilişki

Yemek tarifi gibi, ama işe yarıyor! Eşinizle duygusal ve fiziksel seviyenizi yüksek tutmak için haftalık planlama yapın. Nasıl mı? Örneğin haftada bir gün bir saatinizi romantik akşam yemeği benzeri bir aktiviteye ayırın. Bir saatinizi de masaj ya da mumlarla küvet keyfi gibi fiziksel aktivite yaparak değerlendirin. Bunu her hafta yapın. Ama duygusal saat ile fiziksel temas saatleriniz arasında simetri çok önemli. Duygusal saatleri planlamak her zaman kadının işi olmaması gerektiği gibi fiziksel temas saatlerini planlamak da erkeğin işi olmamalı. Her ikisi için de çiftin istekli olması gerekiyor.

Ayrıca çift olarak çocuklarınıza karşı özel hayatınızı korumalısınız. Onlara size ait odanın kapısının kapanmasına saygı göstermeleri gerektiğini öğretin. Özellikle geceleri kendi yataklarında yatmaları çok önemli!

Aile birliği

Çocuklar ailelerinden yakınlık beklerler. Aile birliğine ait olduklarını hissetmek isterler. İşte bu nedenle ailece birlikte zaman geçirmek çok önemli. Ama bunun için illa ki dışarıda, çok da rahat etmeyeceğiniz bir aktivite organize ederek yorulmaya gerek yok. Ev içinde geçireceğiniz basit ama kaliteli zaman, çocukların aile birliği içinde mutlu olmaları için yeterli olabilir. Aile birliğini ve evlilik maratonunuzu güçlendirmek için, eşiniz ve çocuklarınızın evde keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak bir ortam yaratın. Bunu her zaman yapmak zorunda değilsiniz, ama sık yapmalısınız.

Unutmayın, aralarındaki duygusal ve fiziksel yakınlığı güçlü tutan çiftler, hayatın zorluklarını kolaylaştırmakta sıkıntı çekmezler!

Önemli bir not:Sadece çocuklarla ilgilenip evliliği ihmal etmektense, sağlam ve sağlıklı bir evliliğin çocukların yararına olduğunu aklınızdan çıkarmayın! Çocukluk, çocuklar açısından; güçlü bir ilişkinin değerini, sevgi ortamı yaratmayı, aile birliğinin güvenliğini öğrendikleri bir deneyim çağıdır. Onlar da rol modellerinin davranışlarıyla donanarak yetişkin olmaya doğru adım atacaklar. Bu düşünce, torunlarınızın duygusal sağlığı için de bir yatırım anlamına geliyor.

ENSONHABER.COM

#

29 Mar 2013 - 00:00 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.