"Barış Anneleri"nden sürece destek çağrısı

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan BarışAnneleri Derneği çözüm sürecine desteğin

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan BarışAnneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı.

Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecininbaşarılı olması için yürüttükleriçalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması içinmücadele ediyor.

Derneğin dönem sözcüsüEmine Özbek, AA muhabirine, yaşanan acı ne olursa olsun, evlat acısınıntarifinin olamayacağını söyledi.

Türkiye'de gelinen süreçte herkesin barıştan yana tavır alması gerektiğini ifade eden Özbek, şöyle dedi:

"Anneler kin beslemez. Yaşadıkları acıların başkaları tarafından tadılmasını istemez. Çocuğunu kaybeden bir anne aynı acıyı başkasının yaşamaması için elinden gelen neyse onu yapar. Bizim amacımız da artık ölümlerin yaşanmaması için duyarlılık oluşturmak. Eğer bir barış olacaksa ve kalıcı olacaksa bunu biz kadınlar, anneler yapacağız. Tüm annelerin bize güç katması lazım."

Kudret Eryaman (45) da4 yıl önce kaybolan oğlunun ölüm haberini Kobani'den(Ayn El Arap)aldığını belirtti.

Yaşadığı acının sonolması için dua ettiğini dile getiren Eryaman, sürecin her kesimden fazla anneler tarafından sahiplenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hanım Atlı (65) isedöneceği günü beklediği oğlunun hayatta olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, "İstediğimiz ve dileğimiz evlat acısı yaşayan tüm annelerin bize el uzatmadır. Gelsinler hep birlikte barışı istediğimizi ifade edelim. Bir daha bu ülkede, bu coğrafyada hiçbir anne, eş, çocuk eş acısı yaşamasın" diye konuştu.

Çocuğu için her bayram şeker topluyor

57 yaşındaki Pakize Çal da 11 yıldır kaybettiği çocuğu için her bayram şeker topladığını anlattı.

Oğlunun ölüm haberini 6 yıl önce aldığını ifade eden Çal, şunları söyledi:

"Her bayram sandıktaki şeker kavanozunu çıkarıp oğlum için bir şeker bırakıyorum. Şimdiye kadar 22 şeker toplandı. Bu da 11 yıl ediyor. 6 yıl önce ölüm haberini aldım ancak cenazesini görmediğim için döneceğine inanıyorum."

#

04 Nis 2015 - 12:54 - Kadın

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.