Hilvan’da halk sağlığı güvence altına alınıyor

Hilvanlıların haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler ilçenin dört bir yanında sinek

Hilvanlıların haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla Belediye Başkanlığı’na bağlı ekipler, ilçenin dört bir yanında sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması yürütüyor.

Hilvan’ın cadde ve sokaklarıyla birlikte, yeşil alanlar, çöp alanları, fosseptik çukurları, parklar, dereler ve pazar yerleri belirli bir program dahilinde her gün düzenli olarak ilaçlanıyor. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanıldığı öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da halkımızın sağlığına çok önem veriyoruz, dikkat ediyoruz. Çünkü ilçemizin yeraltı sorunlarını hemen hemen bitirdik. Daha önce kanalizasyonlarda sokaklardaki sular akıyordu. Çok şükür onlarında yüzde doksanı tamamlandı. Şuanda mücadelesi için her akşam ilçemizde ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Halkımızın rahat bir şekilde yatmaları için, tabi şehir içinde mevcut hayvancılık yapıldığından dolayı, yüzde yüz başarılı olamıyoruz. İnşallah bu başarı onarımız her yıl arttığı gibi önümüzdeki yıllarda da artacaktır. Çünkü halkımızın sağlığı bizler için çok önemlidir. Bu konuda bütün çalışmalarımız gece gündüz insanlarımızın huzur ve refahı içinde yaşamalarıdır” ifadelerini kullandı

#

24 Ağu 2013 - 00:00 Şanliurfa/ Hilvan- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.