Hilvan Selam Der'den Fransız zulmüne tepki

ŞANLIURFA - Fransa'nın Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara karşı yaptığı zulme tepki gösteren Hilvan Selam Der bir basın açıklaması

ŞANLIURFA - Fransa'nın Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara karşı yaptığı zulme tepki gösteren, Hilvan Selam Der bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada yaşananların Müslümanların büyük zaferinin müjdecisi olduğu ifade edildi.

Müslümanların uyanışa geçtiği bir asrın arifesinin yaşandığının belirtildiği açıklamada, "Canlı varlıklar nasıl ki doğar ve ölürlerse, zaman içinde kavimler de doğup ölürler.

Bu bağlamda dünya olaylarını değerlendirdiğimizde, bu asır inşallah İslam ümmetinin zaferini doğuracak. Şimdi görülen sıkıntılar bu kutlu doğumun sancılarıdır" denildi.

İslam ülkeleri ve Müslüman halkların bir asırdır batının azgın rejimlerinden zulmün her çeşidini gördüklerinin vurgulandığı açıklamada, "Üstelik batı rejimleri bu azgın baskılarını barış, insan hak ve hürriyetleri adı altında yapmaktadır.

Çelişkiye bakın! Dünya şu anda tam bir çelişkiler dünyası haline gelmiş bulunmaktadır. Bir Müslüman halkın kendi inancına göre yaşamak istemesinden daha doğal ne olabilir?

Müslümanları yönetimde gören şu batının azgın ve acımasız rejimleri Müslümanlara habire saldırmaktadırlar. Şu anda çatışmaların hiçbirisi gayri Müslim ülkede yapılmıyor. İstisnasız tüm sıcak gelişmeler İslam ülkelerindedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Dünyada iki yüz küsur devlet bulunmaktadır. Bu ülkelerin hiçbirisinde, halkı Hristiyan olup da yönetimi İslam, yöneticisi Müslüman olan bir ülke yoktur. Hakeza halkı Yahudi, Budist, Ateist veya Şamanist olup da yönetimi İslam ve yöneticisi Müslüman olan bir ülke bulmamız mümkün değildir.

Peki, elli küsur İslam ülkesinin yönetiminin gayri İslami ve yöneticilerinin ya bizzat gayri Müslim ya da gayri Müslimi aratmayacak kadar gaddar kişilerden olması büyük bir çelişki değil mi? Müslümanların kendine gelmeye başladıkları her yerde ya İngiltere ya Amerikan ya İsrail ya da

Fransa güçleri mutlaka oradadır. Bu bağlamda Fransa'nın Afrika'da bu günlerde gerçekleştirdiği katliama Müslümanların sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fransa'nın diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi Afrika'dan da kirli ve kanlı ellerini derhal çekmesinin talep edildiği açıklamada, "Bütün Müslüman halkları bu zulmü ciddi bir şekilde protesto etmeye davet ediyoruz.

Bu vesile ile Müslümanların her zamankisinden daha fazla birlik, beraberlik ve dayanışmaya muhtaç olduğu bir zaman dilimini yaşıyoruz

. Kendi içinde bütün Müslüman halkların birbirleri ile mutlaka iletişime geçmeleri gerekir" denildi.

#

03 Oca 2014 - 00:00 Şanliurfa/ Hilvan- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.