Harranlı Elif Tedavi İçin İstanbul'a Götürüldü

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde doğduktan 3 gün sonra geçirdiği havale nedeniyle göz kapaklarının sinirleri zedelendiği için elleriyle açık tutup

Şanlıurfa'nınHarranilçesinde doğduktan 3 gün sonra geçirdiği havale nedeniyle göz kapaklarının sinirlerizedelendiği için elleriyle açık tutup yaşamak zorunda kalan 7 yaşındaki Elif Karakuş içinİstanbul'daki özel bir hastane harekete geçti.

Şanlıurfa'nınHarranilçesine bağlı Uluağaç kırsal Mahallesi Bağra mezrasında yaşayan 7 yaşındaki Elif Karakuş, doğduktan 3 gün sonra yüksek ateş nedeniyle havale geçirdi. Göz kapaklarındaki sinirleri zedelenen küçük kız, 7 yıldır parmaklarıyla gözlerini açık tutup yaşıyor.Sabahuyandıktan sonra bir eliyle göz kapağını açık tutmaya çalışan Elif, diğer eliyle de ihtiyaçlarını karşılıyor. Arkadaşlarıyla oyun oynarken görebilmek için göz kapaklarını eliyle açık tutmaya çalışan küçük Elif'in durumuna sessiz kalmayan Akdenizin Sesi Kanserle Mücadele Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği yetkilileri,İstanbul'daki özel bir hastanenin küçük kızı ücretsiz tedavi etmesine aracı oldu. Hastane yetkilileri, dernek yetkilileriyle irtibata geçerek Elif'in tedavisini üstlendi.

Evinden alınarak uçaklaİstanbul'a gönderildi

Anne ve babasıyla birlikte evinden alınan Elif,Şanlıurfamerkezdeki dernek şubesine getirildi. Burada son işlemleri tamamlanan Elif, ailesiyle birlikteİstanbul'a gitmek için GAP Havalimanına götürüldü.

Bir eliyle gözünü açıp diğeriyle el salladı

Kızının tedavisine yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiğini söyleyen baba Halil Karakuş, "Kızımıza doktor bulundu. Kızımızla ilgilendikleri ve doktor buldukları için derneğe teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek gönüllülerinden Hayrettin Canatan ise "Şimdi bizler Akdenizin Sesi Kanserle Mücadele Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği olarak Elif Karakuş ismindeki kızımız için iki haftalık bir uğraş sonucu sesimizi duyurduk. Sağolsun hastanemiz ve bütün yetkililer Elif kızımızla ilgilendiler. Emeklerimiz boşa gitmedi. Şu anda da Elif'i uğurladık. Uçaklaİstanbul'a gidecekler. İnşallah orada tedavi olup düzelecek" şeklinde konuştu.

Dernek gönüllülerinden Mustafa Üke ise "İki haftalık bir araştırma sonucundaİstanbul'da bir hastane bulundu ve tedavisine başlandı. Elif'i ilk gördüğümüz günden itibaren zaten takipçisiyiz. Fazla zaman kaybetmeden elimizden geleni yaptık" dedi.

Bir diğer dernek gönüllüsü Hasret Uçar da, "Kızımızıİstanbul'da özel bir hastaneye gönderdik. İnşallah hayırlı sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul'a doktora gittiğini söyleyen Elif, tedavisi için kendisini yalnız bırakmayan dernek gönüllülerine el sallayarak arabaya binip havalimanına gitti.

Bugün doktor Ayşe Dolar Bilge tarafından şaşılık ameliyatına alınacağı öğrenilen Elif'in bir hafta sonra da göz kapaklarından ameliyat edileceği belirtildi.

14 Mar 2017 - 10:40 Şanliurfa/ Harran- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.