Harran’da İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Harran İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz başkanlığında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı gereği MHP’nin aday gösterip AK Parti’nin MHP adayına destek verdiği Harran ilçesinde Mahmut Özyavuz Cumhur İttifakı adayı olarak Belediye Başkanı seçilmişti. Seçim sonrası Mahmut Özyavuz başkanlığında ilk meclis toplantısı yapıldı.

Toplantı sonunda konuşan Başkan Özyavuz şunları kaydetti;

Çok değerli meclis üyelerimiz, kıymetli basın mensupları ve değerli Harranlı hemşerilerim,

Öncelikle yeni dönemimizin tüm Harranlılara ve siz değerli meclis üyelerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Genel başkanımız sayın devlet Bahçeli’nin takdirleri, sayın cumhurbaşkanımızın destekleri, değerli hemşerilerimin teveccühleri ve Allah’ın Lütfü ile seçilmiş olduğumuz Harran belediye başkanlığı görevi için, bizlere güvenen, doğup büyüdüğüm yere hizmet etme şansını bana veren, başta tüm Harranlı hemşerilerim olmak üzere, gece gündüz yanımızda olup, emeğini esirgemeyen tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. rabbim Harran’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunmayı, sizlerin seçimine layık olabilmeyi nasip etsin inşallah. Birlikte yürüyeceğimiz bu yeni dönemin hayırlara vesile olmasını dileyerek dua ve temennilerimizle yeni dönemimizin açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ülkemiz son beş yılda 2 cumhurbaşkanlığı, 2 genel, 2 yerel ve bir referandum ile 7 seçim yaşamıştır. Ve son olarak Türkiye bu seçimlerde de sağduyuyla hareket etmiş, özlenen demokrasiye kavuşmuştur. Tehlike ve tehditlere boyun eğmeden, dik duruşundan, davasından bir an olsun vazgeçmeden, kargaşaya sebep olmak isteyenlere fırsat vermemiş; seçimini demokrasiden yana kullanmıştır. Değerli meclis üyeleri, ne zaman ki hak ve özgürlüklerimizi başkalarının eline bırakırsak, o gün vazgeçmiş oluruz. Ki bizim lügâtımızda “vazgeçmek” kelimesi yoktur! “kaygı, kuşku, korku" bu kelimeleri de lügatinizden çıkaracağız! Onun yerine “cesaret, huzur ve güveni” getireceğiz!

Ben bu konuşmayı sizlerin huzurunda yürekten yapıyorum. Samimiyetimi en iyi şekilde anlamanızı istiyorum. Sizlerin huzurunda Harran’ı hak ettiği yere getirmeye söz veriyorum!

Sizlere hizmet için yedi gün yirmi dört saat var gücümle çalışacağım. Harran kalesi kadar güçlü, Harran ovası kadar bereketli, Harran sıcağı gibi samimi olacak ve Harran’ın ismi gibi kesişen tüm yolları kardeşliğe, refaha, huzura çıkaracağım! Bugüne kadar hizmette yarım kalan Harran’ı Allah’ın izniyle bugünden sonra, Harran ovasının uçsuz bucaksız toprakları gibi; b hizmetle buluşturacağız. Öncelikle çamurlu yollarınıza asfalt, doğal afetlerde Harranlıların yaşamını zorlaştıran altyapıyı sağlamlaştıracağız. Fakat bilin isterim ki bizim belediyecilik anlayışımız, sadece alt yapı üstyapıdan ibaret değildir. İnsani yaşam koşullarının yanında, sosyal, kültürel anlamda da projelerimiz var. Artık Harranlı gençlerimiz gelecek için endişe etsin istemiyoruz. Mesleki eğitimlerle donanımları artsın istiyoruz. Çocuklarımız hiçbir gelişmeden mahrum kalmasın, 7’den 70’e tüm Harranlı hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verelim istiyoruz. Bakın Harran, geçmişten geleceğe zenginliklerle dolu bir kültür şehridir. Dünyanın ilk üniversitesi buradadır. Harran, ticari yolların kesişme noktasıdır. Bu topraklar, nice bilim insanlarına, peygamberlere (s.a.v), birçok değere ev sahipliği yapmıştır. Bu doğrultuda, gizemiyle merak uyandırıyor. Bu büyük bir güç! Harran’ı markalaştırarak, turizmde daha fazla ön plana çıkarmamız gerek! Endişelerinizden arının. Biz Harran’ın yaralarına şifa olmaya geldik! Biliyoruz ki insanlık tarihi boyunca, karanlıkla aydınlığın savaşı hiç bitmedi. Ama biz her daim aydınlıklar için savaştık! Hiçbir güç bizi inancımızdan, kararlılığımızdan vazgeçiremedi. Attığımız hiçbir adımdan, aldığımız hiçbir karardan geri adım atmadık, atmayacağız! Değerli meclis üyeleri, Harran, taştan topraktan ibaret değildir. Harran toprağının özü, Harran insanıyla can bulur. Biz tüm milletler bir arada yaşamayı bilen bir ülkeyiz. Bizim işimiz kimliklerle değil! Bizim işimiz hizmetle, eşitlikle huzurla! Ben bugün Harran da çekimser değil, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan, sesini yükselten Harranlıları görüyorum. İnşallah bu heyecanınızı hiçbir zaman kaybettirmeyeceğiz!

Kapımız herkese açık olacak; bunu sakın unutmayın! Değerli meclis üyeleri, Dilerim ki hayranımıza dair atılacak tüm adımlarda hep birlikte şeffaf olalım. Bu hususu, hassasiyetle, altını çizerek belirtmek isterim: bilgimiz dışında Harran’a, Harranlılara, demokrasiye, birliğe, bütünlüğe zarar verecek girişimlerde bulunulmamalıdır. Bu tür yanlışlıkları yapanların, her daim karşısında olacağımız, bilinsin isterim! Bir karar verilecekse, bir adım atılacaksa buna oy birliğiyle karar vereceğiz. Harran’ı şeffaf bir yönetim şekliyle hep birlikte yöneteceğiz.

Rabbim bizleri, bize güvenen ülkemize, Harranlı hemşerilerimize karşı mahcup etmesin inşallah! Bizim kalemiz, inancımız, bizim kalemiz, cesaretimizdir! Bizim kalemiz, Türkiye, bizim kalemiz, harandır! Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. İlk belediye meclis toplantımızın Harran için hayırlara vesile olmasını diliyor; arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

11 Nis 2019 - 12:02 Şanliurfa/ Harran- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.