Harran Aile Destek Merkezi Törenle Hizmete Girdi

Vali Güngör Azim Tuna Harran Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Harran Kaymakamı Temel Ayca, 80 kursiyerin eğitim gördüğü merkezde, ahşap oyuncak, kuaförlük, halı-kilim dokuma, Keçecilik, Türkçe Dil Eğitimi gibi birçok alanda kadınlara eğitimler verildiğini ifade ederek, merkez hakkında bilgiler verdi.

Vali Güngör Azim Tuna’da, Harranlılara Aile Destek Merkezi’ne sahip çıkmaları çağrısında bulunarak: “Özellikle kadınlarımızın buradaki kurslara katılmalarını istiyoruz. Burada meslek ustaları tarafından alacakları eğitimler sonrasında kadınlarımız kendilerine yeni bir yol çizebileceklerdir. Burada verilen tüm kurslarımız önemlidir. Bizim için Türkçe Dil Eğitimi daha önemli. Çünkü dil, bir milletin var olma göstergesidir. Dilimizi ne kadar iyi öğrenir ve öğretirsek, gönül coğrafyamızda o kadar çok genişleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bu projenin hayata geçirilmesinde başta Kaymakamlığımıza ve emeği geçen diğer kurumlarımıza teşekkür ediyor, Harranlılar için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Tuna ve diğer konuklar Aile Destek Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp, sergilenen eserleri inceledi.

Açılış törenine Vali Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, Harran Kaymakamı Temel Ayca, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3’üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, İl Müftüsü İhsan Açık, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

13 Oca 2017 - 09:38 Şanliurfa/ Harran- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.