Çevre Yolu Harran'a Değer Katacak

Şanlıurfa'nın tarih ve kültür kokan turistik ilçesi Harran'da hayata geçirilen çevre yolu projesinde sona gelindi.

Şanlıurfa'nın tarih ve kültür kokan turistik ilçesi Harran'da hayata geçirilen çevre yolu projesinde sona gelindi. İlçe trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen çevre yolu projesi, sayfiye alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları ile Harran'a modern bir kimlik kazandıracak.

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, binlerce yıllık tarihi ile medeniyetlerin kesişme noktası olan Harran'ın çehresini değiştirecek çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bisiklet ve yürüyüş yolunun da yer aldığı 24 metre genişliğindeki çevre yolunda çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Özyavuz, "Hükumet konağının hemen yanından başlayan bulvarın uzunluğu 1650 metre olacak. Bulvar hizmete açıldığında, şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak" dedi.

Yürüyüş ve bisiklet yolları

Bulvarın yanı başında bir de yeşil alan bulunduğunu, buranın da sayfiye yeri olarak düzenlendiğini belirten Özyavuz, "Yeşil alanda da aydınlatma, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi devam ediyor. Buraya 20 civarında kamelya da yerleştireceğiz. Burada huzur içinde dinlenme imkanı bulacak vatandaşlarımız, istediklerinde bisikletle gezinti, istediklerinde yürüyüş bandında rahat bir şekilde yürüyüşlerini yapabilecekler" ifadelerini kullandı

Her yer yemyeşil olacak

Çevre yolu çalışması sırasında doğaya kesinlikle zarar verilmediğinin de altını çizen Başkan Özyavuz, "Yol üzerindeki ağaçlar sökülerek, uygun yerlere taşındı. Ayrıca, yolu boydan boya sağlı sollu olarak çam ağaçları ile donattık. Orta refüjde de yine ağaçlandırma olacak. İnşallah bir aya kadar tamamlayıp, açılışını yapmayı planlıyoruz. İlçe halkımıza şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

22 Mar 2017 - 11:04 Şanliurfa/ Harran- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.