Urfa'da kaçak yapıya geçit yok

Haliliye Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın ve projeye aykırı ilerleyen yapıların önüne geçerek kaçak yapılara geçit vermiyor.

Urfa'da kaçak yapıya geçit yok
Video için play'e tıklayın

HaliliyeBelediyesi YapıKontrol Müdürlüğü, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için ilçedeki denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Ekipler, yapılaşmanın bulunduğu alanlarda yoğun olarak sürdürdüğü denetimlerinde projeye aykırı ilerleyen yapılarında durdurulmasını gerçekleştiriyor. Ekipler, Devteşti Mahallesi’nde onaylanan proje dışında yapımı süren ve yapı denetim firması istifa eden bir inşaatında yapımını durdurdu. İnşaat sahibiyle görüşen Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yapımının devam edebilmesi için inşaatın projeye uygun hale dönüştürülmesini ve bir yapı denetim firmasıyla anlaşma sağlanması gerektiğini bildirdi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bina bahçelerine izinsiz olarak yapılan odunlukların da yıkımını gerçekleştiriyor. Son olarak İpekyol Mahallesi’ndeki bir binanın bahçesine izinsiz olarak yapılan ve odunluk olarak kullanılan yapı, ekipler tarafından yıkıldı.
Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat çıkma hakkı bulunan vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda bilgiler veriyor.

03 Haz 2016 - 12:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.