Haliliyelilere muhteşem konser

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinliğinde yapılmış olan tasavvufi ve mehter marşı gösterisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Haliliyelilere muhteşem konser
Video için play'e tıklayın

Haliliye Belediyesi Tasavvuf Müziği Korusu ve Battal Gazi Mehter Takımı'nın ortak hazırladığı konseri izleyicilerin beğenisini kazandı.

Haliliye Belediye ramazan etkinlikleri kapsamında Rabia Meydanında konser düzenledi. Tasavvuf müzikleri ve mehter şarkılarının seslendirildiği konser, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, konser sonrası yaptığı konuşmada, ramazan ayının ilçede dolu dolu geçirildiğini söyledi.

Milli değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Fevzi Demirkol, manevi değerlerin gençlere tanıtılması kapsamında yapıldığını ve bu değerler ile onları kaynaştırmak üzere yapılacak etkinliklerin süreceğini belirtti.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı’nın meddah gösterisiyle başlayan gecenin açılışında konuşan Başkan Demirkol, ‘gelenekten geleceğe’ anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ramazan Ayı’nın ne anlama geldiğini bilerek, bu ayı dolu dolu geçirdiklerinin altını çizen Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Gelenekten geleceğe diyoruz, maneviyatımızı, milli değerlerimizi muhafaza ederek, geleceğin Şanlıurfa’sında ve geleceğin Haliliye’sinde, şuanda ki vatandaşlarımızın mutlu olması, huzurlu olması, kendilerini güvende hissetmesi için ne gibi bir faaliyet gerekiyorsa onları ihmal etmeden yapmaya çalışıyoruz. Bunu taktir etmekte sizlerin. Haliliye Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlamında Ramazan Ayı’nı dolu dolu geçiyoruz. Ramazan Ayı’nı dolu dolu hissediyoruz. Ramazan’ın ne demek olduğunu, manasını idrak ederek, manasını anlayarak yaşıyoruz. Bu meydanda ve iki meydanda her akşam ucu açık olmak üzere tüm misafirlerimize iftar yemeği ikram ediyoruz. Bu soframıza gelemeyen, sağlığını kaybetmiş veya yaşlılığı nedeniyle gelemeyen ailelerimize de evlerinde sıcak yemek ikram ediyoruz.”

Konuşmasının devamında tarihi, milli ve manevi değerleri gençlere tanıtmak için çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmaların devam edeceğini söyleyen Başkan Demirkol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ramazan içerisinde yapacağımız tüm faaliyetlerde tarihimizi, geçmişimizi, ayrıca milli ve manevi değerlerimizi gençlerimize tanıtmak, bu değerlerle onları kaynaştırmak üzere faaliyetlerimiz devam ediyor. Haliliye Belediyesi olarak kendi ekibimiz olan Haliliye Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu, tasavvufun ne anlama geldiğini, Cenab-ı Hakk’a teslimiyetin ne anlama geldiğini, çeşitli ilahilerle sizlere sunacak. Aynı şekilde Malatya’dan misafirimiz olan geçmişte Osmanlı’nın cenklerinde, savaşlarında kullanmış olduğu bir cenk müziği olan ve aynı zamanda Allah’a teslimiyetin sembolü olan Mehter Marşlarını sizlere taktim eyleyecek. Teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Başkan Demirkol’un konuşmasının ardından Haliliye Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu ve Seyid Battal Gazi Mehter Takımı sahne aldı. Tasavvuf müzikleri ve mehter şarkılarının seslendirildiği konser, vatandaşların büyük beğenisini topladı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser sonunda, konser alanında bulunanlar sahnedekileri uzun süre ayakta alkışladı.

12 Haz 2016 - 15:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.