Haliliye'den Balkan Ülkesinde iftar

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Haliliye Belediyesi tarafından

Haliliye'den Balkan Ülkesinde iftar
gerçke
Video için play'e tıklayın

HaliliyeBelediyesi tarafından düzenlenen Balkan Ülkelerinde verilen iftar yemeğinin ikinci durağı ise Makedonya’nın Üsküp kenti oldu. Koliçan bölgesinde yaklaşık 750, Piriştina’da ise bine yakın yetim çocuk ve ailesine iftar ikramında bulunuldu. Başkan FevziDemirkol, Üsküp’teki iftar programına katıldı. İftara Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar ve Mehmet Ali Cevheri, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Yahya Akman, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği İkinci Katibi Yusuf Ziya Kenar, Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, Dosteli Derneği Başkanı Evgin baki ve Studenican Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Baki ve Üsküp bölge halkı katıldı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, iftar öncesi alanda incelemelerde bulunarak Üsküp’te bulunan Müslümanlarla iftara eşlik etti. Düzenlenen iftar organizasyonundan dolayı görüşlerini dile getiren Üssküp’lü Müslümanlar; Haliliye Belediyesine, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Okunan ezanın ardından iftarını açan Fevzi Demirkol, iftara katılan Üsküplülere seslendi;“Şimdi bizler 2105 kilometre uzaktan sizin yanınıza geldik. Sofranıza geldik. Evlad-ı Fatihan’ın, Murad Hüdavendigar’ın, Yıldırım Beyazıd’ın diyarı Üsküp’e geldik. Bizi misafir ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dan, Haliliye’den size selam getirdik. Selamımızı kabul buyurunuz ve ayrıca Evlad-ı Fatihan’ı her zaman için unutmadığımızın bir belirtisi olarak buradayız. Bu programımız Balkanlarda üç gün boyunca devam edecek” dedi.Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Konuşmalarının devamında birlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:“Bu programlarımız toplumumuzun, din kardeşlerimizin hiç birini unutmadığımızın bir belirtisi, bir nişanesi olarak 30 Haziran’da Mescid-i Aksa’da ve Gazze’de devam edecek. Bizim bölgemizde yaşanan huzur, sükun ve güven ortamını sizlere de aksettirmek için buradayız. Yalnız hepiniz kendinizi evinizde hissediniz. Özümüz bir, sözümüz bir, duamız bir, gayemiz bir, amacımız bir, soframız bir. Bu sofrada sizler ev sahibiniz. Sofranız daim olsun, soframız daim olsun.”ifadelerine yer verdi.Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Balkan Ülkelerinde böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapan Haliliye Belediyesi’ne başlatmış olduğu çalışmaları için teşekkürlerini iletti..Şanlıurfa AK Parti İl Milletvekili Mahmut Kaçar, yaptığı açıklamalarda Üsküplüler ile aynı sofrada buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti ve buna vesile olan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiğini belirtti.

27 Haz 2016 - 11:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.