Haliliye Muhtarları İftarda Buluştu

Haliliye Kaymakamlığınca Haliliye mahalle muhtarları için iftar programı düzenlendi.

Yemek öncesinde mahalle muhtarları ile tek tek ilgilenen Kaymakam YILMAZ, muhtarların taleplerini dinledi. Haliliye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine 26. Dönem AK Parti ŞanlıurfaMilletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım GÜLPINAR, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi DEMİRKOL, Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil HAKTANKAÇMAZ, Haliliye Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet DENİZ de katıldılar.

Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam YILMAZ, “ Muhtar yerel demokrasinin temel yapıtaşıdır. Aynı zamanda mahallenin problemlerinin giderilmesi bakımından da mahalleli ile mülki idare arasında köprü vazifesi görürüler. Vatandaşların taleplerinin, sorunlarının yetkili mercilere ulaştırılması ve hizmetlerin hızlı sağlanması noktasında muhtarların oynadığı rol çok önemlidir. Bu bakımdan biz de muhtarlarımızı önemsiyoruz. Zaten sürekli olarak muhtarlarımızla eşgüdüm halinde çalışıyoruz ve mülki idare olarak onların işbirliğini önemsiyoruz Haliliye İlçemizde görev yapan 169 mahalle muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Değerli muhtarlarım, biz de işbirliği içinde halkımızın refahını yükseltecek çalışmalara hep beraber imza atacağız. Bu noktada unutulmamalıdır ki başarının da başarısızlığımız ortak olacaktır. Bu nedenle, yasal çerçevede hareket edilmesi, vatandaşla-devlet arasındaki bu köprünün çok sağlam kurulması son derece önemli olup mahallenizde hem milletin hem Devletin menfaatini korumak, özellikle çok şikâyet aldığımız bir olan toplumun ortak yararına bırakılan mera ve hazine arazilerini korumak, maddi durumu zayıf kişilere, yaşlı ve kimsesizlere sahip çıkmak sizin hem önemli bir göreviniz hem de yasal bir sorumluluğunuzdur.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım GÜLPINAR bir konuşma yaparak; “Hükümetimizle birlikte muhtarlara verilen kıymet daha da artmıştır. Özellikle muhtarlıkların mahallenin sorunlarını çözme noktasında daha işlevsel hale gelmesi için etkili çalışmalar yürütülmüştür. Özellikle kendisi de yerel yönetimlerden gelen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da muhtarlarla Ankara Beştepe Külliyesi’nde yaptığı toplantılar muhtarlarımıza verilen değerin göstergesidir.” dedi.

Programın sonunda Kaymakam Ali YILMAZ’a ve Haliliye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mehmet Emin SEYMEN’e, gecenin anısına Haliliye Muhtarlar Derneğince hazırlatılan plaketler takdim edildi.

23 Haz 2017 - 11:37 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.