Haliliye'den Kaldırım İşgallerine 231 Bin 160 TL Ceza!

Haliliye Belediyesi 2019 yılı son meclis toplantısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı salonunda gerçekleşti.

Haliliye'den Kaldırım İşgallerine 231 Bin 160 TL Ceza!
serdar
Video için play'e tıklayın

Haliliye Belediyesi 2019 yılı son meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Cengiz İzgördü’nün başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında yapıldı. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından İhtisas komisyon raporlarına geçildi. İhtisas komisyona daha önce sorulan Kaldırım işgalleri araştırma geliştirme komisyonu, insan hakları komisyonu, çevre sağlık komisyonu, trafik ulaşım tarafından araştırılarak meclise sunuldu.

Sunulan ihtisas komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi;

“Haliliye ilçe ve sokak kaldırımları vatandaşların yürümelerine teşkil edilecek şekilde işgal edildiği görülmektedir. Haliliye işlek cadde ve merkezi sokaklarda ciddi işgal altındadır, söz konusu ilçe sınırları içersinde vatandaşların rahatça yürüyebilmelerine evlerine iş yerlerine rahatça gidip çıkabilme engel teşkil etmektedir. Yollarda görüntülenen ikametgâhlarında huzursuz olmakta ayrıca hırsızlık olaylarına zemin oluşturmaktadır. Belediye olarak bu işgaller konusunda ne yapılmalıdır? Soru önergesine istinaden sokak kaldırımları iş yerlerinde bulunan ekstra iş malzemeleri ve çeşitli ürünler yüzünden kullanılması imkânsızdır. Ancak belediyemiz tarafından zabıta ekiplerimizce konuya gereken müdahaleler yapılmaktadır. Sokak kaldırımlarına teşkil edilecek, teşkil eden durumları yasal olarak 526 sayılı yasayı kabul etmektedir. 2019 yılı itibariyle 5326 sayılı kanunun 36.maddesi ve madde gereği yürütülen 37 maddesi bahsetme kabahatinden 38.maddenin 1 ve 2.fıkrası gereği işgal kabahatinden 41.maddenin 1-2-3-4 ve 5. Fıkraları gereği çevre kirletme kabahati toplam 231 bin 160 TL ceza kesilmiştir. Zabıta amirlerinin elde edilen bu bilgilere göre Haliliye Belediyesi tarafından net bir çalışma olup önerge rapora bağlanmıştır” dedi.

07 Ara 2019 - 09:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.