Haliliye'de Sinekle Bantlı Mücadele

Yaz sıcaklarının başlaması ile Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde haşere ve sinekle bantlı yöntemle mücadele ediliyor.

Yaz sıcaklarının başlaması ile Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde haşere ve sinekle bantlı yöntemle mücadele ediliyor. İlçe yaklaşık 300 kilometre uzunluğundaki sinek bandı ile donatılacak.

Yaz aylarında artan haşere ve sineklere karşı Haliliye Belediyesi yoğun mücadele yürütüyor. İlaçlama çalışmalarının yapıldığı ilçedeki açık alanlarda sinek yakalama bandı geriliyor. Sıcak havalarda dışarı çıkan vatandaşların rahatı için başlatılan uygulama kapsamında başta park ve bahçeler olmak üzere ilçe genelinde insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda bantlı mücadele yürütülüyor. Toplam 300 kilometrelik bant yerleştirilecek olan ilçede ilaçlama çalışmaları da aralıksız yürütülüyor. Belediye ekipleri 15 araç ve 35 personelle ilaçlama çalışmaları da sürdürülüyor. Sivrisinek ve karasinekle mücadele et etkin yöntem olarak bilinen bant uygulamasının Haliliye'de 32 merkez mahallenin yanı sıra tüm parklarda uygulanacağı bildirildi. Mücadele ilçe genelinde şuana kadar 80 kilometre uzunluğunda yakalama bandı yerleştirildiği, sezon sonuna kadar bu rakamın 300 kilometre uzunluğuna ulaştırılması bekleniyor.

Sinek yakalama bantları, ekipler tarafından belirli aralıklarla değiştirilecek.

22 May 2017 - 14:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.